srb_lat_vrsac_ivkovic

Ivković: Ima još prostora za napredak

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je posle večerašnje pobede nad Letonijom (94:85) u prijateljskoj utakmici da u njegovoj ekipi ima još prostora za napredak, posebno u fazi odbrane.

-U prvom poluvremenu nismo odigrali dobro u fazi odbrane jer smo Letoncima u prvih 20 minuta dozvolili čak 10 asistencija, mnogo lakih koševa i procenat šuta za dva poena od 74 odsto. Naša ekipa ima napadački talenat, ali ima još dosta prostora za napredak u odbrani, na čemu ćemo posebno raditi u narednom periodU – rekao je Ivković posle utakmice u Vršcu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede San Antonija, Klivlenda i Minesote

Ivković je ocenio da njegov tim nije odigrao na takmičarskom nivou, jer su igrači umorni zbog intenzivnog rada na pripremama za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

-Nismo odigrali utakmicu na potrebnom takmičarskom nivou jer se kod reprezentativaca oseća umor usled intenzivnog rada koji smo imali prethodnih 10 dana u Vršcu. Utakmica je bila lepa za gledanje jer je bilo dosta poena uz prilično visoke procente šuta – kazao je Ivković.

Povezana vest:  Poraz Zvezde od Himkija

Reprezentativci Srbije proveli su prethodnih 10 dana u Vršcu, a sada se vraćaju u Beograd, gde će nastaviti pripreme za kvalifikacije koje počinju 14. avgusta na gostovanju Islandu.