Cvet od limenke na poklonCvetovi od limenki na Bekstvu u prirodu
 
Osim po dobroj zabavi, ovogodišnji festival „Bekstvo u prirodu“, brojni posetioci pamtiće i po jedinstvenom „eko-poklonu“ koji su dobili od Apatinske pivare za učešće u akciji „Reciklirajte i Vi“ i doprinos očuvanju prirode reciklirajući uz dobru zabavu.
Svako ko je doneo dve prazne limenke dobio je na poklon cvet izrađen od limenke, originalni ukras, rad studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, kao podsetnik o važnosti očuvanja životne sredine i mogućnostima upotrebe reciklažnog materijala.
U saradnji sa organizacijom B.A.U.K., Apatinska pivara je već petu godinu zaredom partner u organizaciji zanimljivih i inovativnih događaja na teritoriji grada Niša, koji imaju za cilj da podignu ekološku svest mladih.
Akcija „Reciklirajte i Vi“ pokrenuta je 2008. godine, a do sada su u okviru kampanje realizovane i akcije „Koš za reciklažu“ na festivalima Supernatural, Green Days i Jelen Live, a prošle godine Apatinska pivara je po prvi put na Beer Fest-u u Beogradu postavila i džinovsku limenku za reciklažu u koju su posetioci mogli da odlažu limenke. Takođe, 258 punoletnih posetilaca koji su reciklirali barem jednu limenku na festival Supernatural, dobiće do kraja godine zasađeno drvo sa svojim imenom u Apatinu.
Povezana vest:  Danas je Bogojavljenje i plivanje za Časni krst