Lewis Hamilton Bahrain

Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Velike Britanije

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, pobedio je danas u trci Formule jedan za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverston. Hamilton je pred domaćom publikom do pete ovosezonske pobede došao za dva sata, 26 minuta, 52 sekunde i 94 desetinke. 
On je na četiri boda smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za prvoplasiranim klupskim kolegom Nikom Rozbergom. Rozberg nije završio trku zbog kvara menjača. Drugo mesto zauzeo je vozač Vilijamsa Valteri Botas sa zaostatkom od 30,135 sekunde, a treći kroz cilj prošao je vozač Red Bula Danijel Rikardo sa 46,495 sekundi zaostatka. 
Trka je prekinuta na jedan sat zbog udesa vozača Ferarija, Kimija Raikonena, u prvom krugu. Četvrto mesto zauzeo je vozač Meklarena Dženson Baton, peti je bio četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula, a šesti Fernando Alonso iz Ferarija. 
Bodove na Silverstonu osvojili su još Kevin Magnusen iz Meklarena, Niko Hilkenberg iz Fors Indije i vozači ekipe Toro Roso Danil Kvjat I Žan Erik Vernj. Naredna trka vozi se 20. jula u Hokenhajmu za Veliku nagradu Nemačke.

Povezana vest:  FORMULA 1, Masa želi da ponovo pobeđuje da bi ostao u Ferariju