kerini_dnevniciLagunino novo hit izdanje – „Kerini dnevnici“ Kendas Bušnel

 

TV serija “ Seks i grad“ učinila je od glavne junakinje Keri Bredšo najpopularniji lik savremenih sapunica u celom svetu, pa i kod nas, a onda su usledile knjige u kojima je ona glavna junakinja da bi sada Laguna, samo sedam dana nakon svetske premijere u Njujorku, objavila “ Kerine dnevnike“.

Iza celog „fenomena“ stoji Kerina “ mama“, američka novinarka Kendas Bušnel koja je odabrala da „podmladi“ svoju junakinju i da u upravo objavljenim „Kerinim dnevnicima“ ispriča njene tinejdžerske godine.

Povezana vest:  Sve spremno za početak Sportskih igara mladih u Srbiji, osmu godina za redom

To je, već poznati, metod „prikvela“ koji je primenio filmski mag Džordž Lukas u serijalu “ Ratova zvezda“ da se, umesto hronološkog sleda događaja, vrati na ono što se događalo pre početka prvobitne priče. Keri u novom romanu muče sve uobičajene tinejdžerske brige: kojem će od dva mladića pokloniti svoju ljubav, očajnički pokušava da zadrži prijateljice iz razreda na okupu, sprema se da život „konačno otpočne“ i sanja o tome da postane slavna književnica. Bušnel koristi priliku da dočara lik devojke na pragu odrastanja koja poseduje sve osobine iz kojih će nastati Keri kakvu publika zna iz „Seksa i grada“, poznata kolumnistkinja i žena koja vlada svim tajnama velikog grada.

Povezana vest:  Princ Hari se ženi sledeće godine?

Ciljna grupa za koju je napisan novi roman su tinejdžerke, ali je posvećen i svim onim ženama koje su kroz te lude godine prolazile osamdesetih i podsetiće ih na mladalačke ludorije. Keri je takva – iako pametna i pronicljiva, često pravi greške i ne ume da proceni kako da se ponaša u nekim situacijama, ali naslućuje da joj je za to potrebno iskustvo koje želi da stekne u velikom gradu. „Kerini dnevnici“, sa neočekivanim završetkom, najavljuju nastavak koji će opisati jade tek pristigle provincijalke u Njujork.

Povezana vest:  Jelena Tomašević izazvala euforiju na otvaranju Deda Mrazovog grada u Stadion Shopping Centru (FOTO)