Sally Brooks leto-2014Međunarodni NIVEA frizer Sally Brooks: Podarite farbanoj kosi lepotu i zdravlje

Seli, koja boja kose će biti moderna u 2014. godini?
Ovo proleće i leto su u znaku toplijih nijansi. U svim glavnim ulicama plavuše će privlačiti pažnju zahvaljujući svojoj sjajnoj kosi boje meda. Brinete će se usuditi da još potamne kosu da bi postigle topliju i bogatiju nijansu. Koja god da je nijansa u pitanju, trendovi će biti upadljivi: plavuše će biti još više plave, brinete tamnije a crvenokose još svetlije. Nema mesta umerenosti ove sezone.

Koji savet imate za žene koje žele moderne boje?
Kao profesionalni frizer, nikada ne savetujem da se sami farbate kod kuće. Samo oko stručnjaka može da vam pomogne da odaberete boju koja odgovara vašem tenu. Farbanjem se može oštetiti kosa, pa je zato vrlo pažljivo tretirajte. Ukoliko farbanjem uništite hranjive sastojke u kosi, morate ih nadoknaditi tretmanima i redovnim odlascima kod frizera. Sjajnu kosu čine pramenovi koji su negovani i zdravi.

Kako postići taj izgled „kao da sam upravo izašla iz salona“?
Da biste postigli ovaj izgled, trebalo bi da koristite tretmane i kvalitetne balsame kako biste sačuvali sjaj. Zato je važno da imate proizvode koji ne samo da štite boju već i neguju kosu i uklanjaju potencijalna oštećenja nastala farbanjem. Ja volim da radim sa NIVEA Color Care & Protect linijom proizvoda. Ova formulacija sa novim kompleksom ulja i tečnim keratinom pruža farbanoj kosi upravo ono što joj je potrebno: zaštitu boje i intenzivnu negu u samo jednom proizvodu. Novi NIVEA Color Care & Protect šampon pruža farbanoj kosi savršenu negu, intenzivan sjaj i dužu postojanost boje. NIVEA Color Care & Protect balsam čini kosu glatkom i lakom za raščešljavanje. Štiti boju nakon pranja i čini kosu zdravijom. Još jedan sjajan savet: ponesite svoj šampon kod frizera kako bi on dodao malo farbe u proizvod. Ovo je savršeno za crvenokose.

Povezana vest:  Gospodin MONOPOL dolazi u Srbiju

Da li postoji farba koja će pružiti mojoj kosi više volumena?
Bilo koja svetlija nijansa će učiniti kosu bujnijom jer će vizualno povećati njen volumen. Ukoliko ne želite svetliju boju, razmislite o nekoliko nijansi pramenova. Na ovaj način nećete kosu učiniti gušćom, kao kod plavuša, već ćete joj dati bolju teksturu.

Povezana vest:  NIJEDNO DETE NE SME DA ŽIVI U STRAHU OD NASILJA PORUČUJE ANA IVANOVIĆ, NACIONALNA AMBASADORKA UNICEF-A U SRBIJI

Da li bi trebalo da izbegavam aparate za oblikovanje kose nakon farbanja kako bih zaštitila kosu od oštećenja?
Kao prvo, važno je koristiti proizvode za kosu koji sadrže UV filtere, kao novi NIVEA Color Care & Protect sprej za stilizovanje, kako bi se kosa zaštitila od sunca. Treba da tretirate kosu nežno, naročito kada je mokra, ali možete i dalje da je oblikujete kao i inače. Međutim, toplota će učiniti kosu poroznijom, pa budite oprezni sa presama, figarom i sličnim aparatima. Koristie NIVEA Color Care & Protect penu za stilizovanje i uživajte u njenim korisnim svojstvima, pre svega, zaštiti od toplote.

Koji je vaš tajni trik za farbanu kosu?
Jedna od tajni je da tokom sušenja zategnete kosu. Držite fen podalje od glave i pređite preko kose mlazom hladnog vazduha. Ovo će dati kosi izuzetan sjaj.

Povezana vest:  Kako da počnem sa trčanjem?

Sezona odmora je pred nama. Kako da pripremim svoju farbanu kosu za odmor?
Brinete i crvenokose imaju dve opcije: ukoliko jako želite da se ofarbate pre odmora, to je u redu, ali će vaša boja verovatno da izbledi ukoliko idete u toplije krajeve. Preporučila bih vam da se ofarbate kada se vratite jer će boja biti izuzetno sveža i sjajna. Pored toga, ukoliko pocrnite, nova boja će istaći vaš ten! Ukoliko ste plavuša, preporučujem da izvučete pramenove ili se ofarbate otprilike nedelju dana ranije. Boja će biti intenzivna i sijaće na fotografijama. Ukoliko idete u toplije krajeve, kosa će vam malo posvetleti i dobiti taj „morski“ izgled. Obavezno spomenite frizeru da idete na more jer bi trebalo da izvučete malo bogatije nijanse.

Kako mogu da prekrijem sede i da kosi pružim lep i svež izgled?
Polutrajne farbe su dobar način da se prekriju te nepoželjne bele dlake. One pokrivaju boju ali nisu preteške i deluju prirodnije! Takođe su savršene za osvežavanje boje!