100FutureSerbiaRaspisan konkurs „100% Future Serbia“

Beogradska nedelja dizajna, koja će biti održana od 6. do 11. oktobra raspisala je konkurs „100% Future Serbia“ za mlade kreativce iz Srbije i iz regiona.
Svi koji se bave arhitekturom, (grafičkim) dizajnom, advertajzingom, modom, filmom, fotografijom, primenjenim umetnostima mogu konkurisati do 26. septembra sa idejama i projektima za ovogodišnju temu Beogradske nedelje dizajna – SENSE.
Projekat „100% Future Serbia“ posvećen je promociji najtalentovanijih mladih kreativaca koji prvi put prikaziju svoje radove, ali i etabliranih autora koji prvi put žele da izlažu u izlozima centra Beograda.
Osnovna ideja projekta je da se izložbe postavljene u muzejima prikažu na ulicama grada i da se na taj način predstave širokom auditorijumu, ne samo onima koji redovno posećuju galerije.
Umetnici će na ovoj izložbi prikazati svoje radove u punoj veličini, a i slučajni prolaznici imaće priliku da uživaju u postavkama od Kalemegdana do Slavije, dok će u isto vreme otkrivati nove i zanimljive lokacije u centru grada, koje prate desetine hiljada mapa projekta sa spiskovima izlagača i izloga, koji će biti podeljeni na info punktovima u gradu.
Više o konkursu može se pronaći na sajtu www.belgradedesignweek.com.

Povezana vest:  Američki komičari se izvinili Srbima zbog vređanja