RBBCOneEEF Cheerito PortretB-boy Cheerito otplesao put u Pariz

Ruski brejker bio je najbolji među najboljima na istočnoevropskom Red Bull BC One finalu u Zagrebu.
Hrvatska prestonica ugostila je regionalno Red Bull BC One finale u kome su se nadmetali najbolji brejkeri iz istočne Evrope. U toj fantastičnoj noći punoj neobičnih brejkerskih pokreta, ruska brejkerska zvezda, B-boy Cheerito pobedio je konkurente i na taj način obezbedio svoje mesto Parizu na svetskom finalu.
Sudije, Hong 10, Lamine i Yan the Shrimp, imale su težak zadatak kada je trebalo da proglase pobednika u finalnom duelu između B-boy Slava koji dolazi iz Bugarske i Cheerita. Ipak nijanse su presudile u korist ruskog takmičara.
– Posebno teško mi je bilo u polufinalu kada mi je protivnik bio Flying Buddha zato što su me on i njegov crew inspirisali da počnem da se bavim brejkom. Battle protiv nekog kao što je on je bila zaista velika stvar za mene – rekao je Cheerito nakon velike pobede.
Publika je potpuno poludela na moderne brejk trikove koje su B-boyevi demonstrirali u jedinstveno uređenoj staroj, drvenoj gimnastičarskoj hali. Nema sumnje da svi ti stilovi, pokreti, spinovi, freezovi i ostale akrobacije koje su izveli samo pokazaju koliko ovi brejkeri iz godine u godinu ulažu u sebe i daju nešto jedinstvenoj rastućoj brejkerskoj sceni.
Na istočnoevropskom finalu u Zagrebu, Srbiju su predstavljali Padre i Goofy. Obojica su prošla prvu rundu takmičenja, ali su ih u durgoj izbacili polufinalisti Flying Buddha i Bootuz.
Sudija Lamine rekao je: „Zaista sam očekivao puno od ovih brejkera zato što je istočna Evropa poznata po B-boy talentima, i ono što sam video nije me razočaralo. Ovo je bilo zaista sjajno veče puno odličnih pokreta.“
Ovo finale pokazalo je da nivo koji imaju brejkeri iz ovog dela Evrope svake godine raste i bliži se nivou koji zahteva prestižni Red Bull BC One. Nema sumnje da će svake naredne godine biti sve teže osvojiti prolaz u finale.
Do velikog finala, ostala su još tri regionalna: finale za Bliski istok i Afriku 26. septembra, za zapadnu Evropu 11. oktobra i Aziju i Pacifik 25. oktobra. Svetsko finale održaće se 29. novembra u Parizu, a na njemu će učestvovati šestorica brejkera – pobednici regionalnih finala kao i 10 B-boyeva koji su najbolji na svetu i koji su dobili pozivnice da učestvuju na tom takmičenju.

Povezana vest:  Nova Avon maskara za maksimalan efekat u jednom potezu

PHOTO: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool