IMG 1655Đorđević: Tek ćemo biti svesni šta smo uradili

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je večeras po dolasku u Beograd da će igrači i stručni štab tek za 10-20 godina shvatiti koliki su uspeh napravili osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji.
-Zahvaljujem svim igračima i saradnicima koji su tvorci uspeha. Oni će tek za 10-20 godina biti svesni šta su uradili. Veliki je uspeh doneti srebro sa Svetskog prvenstva – rekao je Đorđević na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu.
Košarkaši Srbije i stručni štab doputovali su večeras u Beograd, sa Svetskog prvenstva u Španiji, gde su u nedelju uveče osvojili srebrnu medalju. Srbija je u Madridu utakmicu protiv SAD završila rezultatom 92:129. Košarkaše je na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekalo nekoliko stotina
navijača.
Kapiten reprezentacije Nenad Krstić saopštio je u nedelju uveče da je posle osvajanja srebrne medalje u Španiji završio reprezentativnu karijeru, a u sali za konferencije saigrači su mu danas uzvikivali „Krle ostani!“.
-Hvala saigračima i stručnom štanbu, ostvarili smo veliki uspeh, verovatno ćemo toga kasnije biti svesni. Hvala svima na podršci – rekao je Krstić.
Zamenik kapitena Miloš Teodosić rekao je da se srpska košarka vratila gde joj je mesto.
-Neverovatan je osećaj, presrećni smo. Ostvarili smo sjajan uspeh, vratili košarku tamo gde joj mesto. Na Svetskom prvenstvu smo pokazali da je Srbija i dalje zemlja košarke – rekao je Teodosić.
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas zahvalio je igračima koji su reprezentaciji „dali dva meseca života“.
-Dokazali smo da je Srbija zemlja košarke, ja im zahvaljuemm na ogromnom trudu, hvala za dva meseca života. Posle napornih sezona umesto da se odmarate vi ste došli i trenirali i postigli veliki uspeh – rekao je Đilas i zahvalio Vladi Srbije što je zakupila avion i poslala ga do Španije.
-Kada smo išli odavde sami smo platili avion, a sada smo se vratili čarter letom – dodao je on.
Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga rekao je da je ekipa napravila veliki uspeh, i da su igrači pokazali kvalitet i patriotizam.

Povezana vest:  Tadija Dragićević prešao u Albu

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES