beogradski festivalV Beogradski festival cveća 20 i 21. septembra
 
Iako na neki način jubilarni, V Beogradski festival cveća  nije posvećen velikim idejama i grandioznim planovima. Naprotiv – posvećen je malim, svakodnevnim stvarima koje život znače !
Predstojećeg vikenda, 20 i 21. septembra u Parku Manjež, serije radionica, izložbi, akcija i interaktivnih programa za profesionalce i publiku BFCa  posvećeni su ideji kako da svoj prostor i okruženje kreiramo u oaze inspiracije, zdravlja i mesta međusobnih susreta – jednako privlačna različitim uzrastima i interesovanjima.
Kao i do sada, Festival će ponuditi raznovrstan program kroz tematske festivalske zone Vrt VRTova, VRTić, IzVRTanje, VRTeška, VRTlog koje zajedno predstavljaju pravi beogradski urbani VRT u kome će svako pronaći svoj kutak, zanimaciju, pravu informaciju, mesto za druženje i relaksaciju.
U ovom VRTnom lavirintu  posetioci su pozvani da učestvuju u akcijama: zanimljive razmene – za 5 upotrebljenih Tetra pak ambalaža dobiće biljku na dar, da se nezaboravno provedu u trci za šampiona Šumarskog višeboja i na taj način osvoje sjajne nagrade za znanje i spretnost, dok je za ljubitelje urbanih mitova, od ispijanja kafe do ‘tajnih začina’ kuhinja, vrtova i životne stvakodnevnice, otvoren studio „Kafa od 3 do 5 sa Lunom Lu – Kakva ti je bašta, takav ti je život“.  Najmlađi će, i ove godine, kroz niz kreativnih i zabavnih radionica moći da nauče osnove reciklaže, kreiraju parkove iz svoje mašte ili eksperimentišu sa WWFom (World Wildlife Fund).
Kao i do sada Festival će ponuditi nove ideje za dizajn eksterijera, raznovrsnost i kvalitet biljnog materijala, kao i potpuno prirodne, sveže organske proizvode, kojima će nas obradovati srpski domaćini sa svojih imanja daleko od gradse vreve.
Ovogodišnje izdanje BFCa ugostiće i učesnike iz regiona i Evrope, pa ukoliko želite da saznate šta je posao ‘urbanog drvoseče’ u Hrvatskoj ili zašto Švedski gradovi imaju ‘child friendly’ obeležje, provedite vikend u parku – mestu koje uravo tome i služi, kako poručuju organizatori BFCa.
Povezana vest:  Održana promocija Belgrade Shopping Guide 2014