stefanek balkon 1

Štefanek se poklonio navijačima na balkonu Skupštine grada

Osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Uzbekistanu, u grčko rimskom stilu u kategoriji do 66 kilograma Davor Štefanek doputovao je u srpsku prestoncu gde se zajedno sa strelcima i košarkašima poklonio navijačima sa balkona Skupštine grada.

Momak iz Subotice je iz Uzbekistana putovao, kao da je krenuo na kraj sveta i nazad. Prvo mu je promenjena karta pa je stigao u Istanbul odakle mu je pobegao avion pa je leteo za Budimpeštu i odatle kolima za Beograd…. Putešestvije ali je vredelo, kako i sam kaže….

Povezana vest:  EP FINSKA 2014, Štefaneku i Frisu težak žreb

-Osvajanje medalje je deo ispunjenja mog sna…. Sledeća je medalja na Olimpijskim igrama i intoniranje himne – rekao je Štefanek po dolasku u Beograd.

On se zahvaljuje svima, od trenera i Stručnog štaba preko drugara iz reprezentacije ali i svih zaposlenih u Rvačkom savezu Srbije ali i prijatelja i porodice koji su ga bodrili i koji ga godinama prate.

Na konstataciju da je on tek peti rvač Srbije koji je stigao do pobedničkog postolja, tačnije do prvog mesta na Svetskim prvenstvima Štefanek kaže:

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Partizan deklasirao Radnički

-Rezultati su tu da se ruše. Ja sam napravio prvi korak sada je red da idem dalje. Nadam se da ću imati snage da na narednom Svetskom prvenstvu odbranim titulu kao i da na Igrama u Riju stignem do neke od medalja.

A Balkon?!

-I o tome sam maštao. Sada je i to stvarnost. Čast mi je što sam se na balkonu Skupštine grada pojavio zajedno sa košarkašima i strelcima kao i da sam video neke od prijatelja – sportista koji su igrali u Subotici. Bilo je dosta ljudi isred Skupštine ali cela Srbija nas je gledala. Došao sam prvo ovde ali jedva čekam da stignem u Suboticu da vidim porodicu da i sa njima proslavim medalju.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Partizan, Proleter i Spartak sigurni

Podsećanja radi Štefanek je stigao do zlatne medalje na SP posle 33 godine a poslednji koji je to uradio bio je legendarni Refik Memišević. Štefanek je rekao da se tu neće zaustaviti.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages

stefanek balkon 2