finale_1_dan

EP SRBIJA 2012, REZULTATI

Dva zlata za rvače Rusije

 

Posle prvog dana takmičenja na 59. Evropskom prvenstvu u rvanju slobodnim stilom predstavnici Rusije osvojili su dve zlatne medalje. Jedno zlato pripalo je takmičarima Ukrajine. Po tri srebrne osvojile su Ukrajina, Rumunija i Bugarska, a po jedna bronza pripale su Turskoj, Belorusiji, Mađarskoj, Jermeniji, Nemačkoj i Rusiji.

Troje srpskih rvača koji su izašli na strunjače u Beogradskoj areni prvog dana šampionata Evrope u slobodnom stilu, doživelo je poraze. U prvoj borbi muškaraca u kategoriji do 66 kg, Mirjan Gecin je izgubio od Otara Tusisvilija iz Gruzije u prvom kolu. Marko Jovanović, u kategoriji do 96 kg, bio je slobodan u prvom kolu, a u osmini finala je izgubio tehničkim tušem od Valeri Andriceva (Ukrajina).

Povezana vest:  FILA: Odluka MOK o izbacivanju rvanja velika nepravda

Jedina srpska dama  koja se pojavila na strunjači prvog dana Bojana Joličić (do 48 kg) je u poslednjem trenutku ušla u reprezentaciju, pošto je zbog povrede Ljiljana Savanović morala da otkaže učešće. Bojana je rvala protiv Ukrajinke, nove evropske prvakinje Ljudmile Baluske i izgubila tehničkim tušem. Svo troje srpskih predstavnika su u svojim kategorijama zauzeli poslednje mesto.

Sutra, drugog dana na 59. Evropskom prvenstvu Srbija će u slobodnom stilu imati četiri predstavnika. U konkurenciji muškaraca, u kategoriji do 55 kg Nikola Marković će se suprostaviti Robertu Molnaru iz Mađarske. U toj kategoriji prijavljeno je 19 boraca. U kategoriji do 60 kg, Dragan Dešić je slobodan u prvom kolu, a u drugom će se na strunjači boriti protiv Jevheni Havilova iz Ukrajine.

Povezana vest:  Verner novi šampion do 96 kilograma

Dve srpske devojke, Eva Tuba će u kategoriji u prvom kolu se boriti protiv Burke Kerbits iz Turske, dok će u 59 kilograma Anđela Krčmarević imati borbu protiv Ide Teres Nerel iz Švedske.

Koordinator za slobodni stil u u stručnom štabu srpske reprezentacije Vojislav Varagić, učinak domaćih predstavnika je ocenio:

-Zadovoljan sam odnosom svih naših takmičara, borili su se svim srcem sa mnogo iskusnijim i tehnički potkovanijim protivnicima. Na primer, Valeri Andricev, koji je rvao sa Jovanovićem, ima skoro više godina takmičarskog staža nego što nas rvač ima godina. Nadam se da će narednih dana biti boljih vesti.

Povezana vest:  Rvanje ima jednoglasnu podršku ANOC

Rezultati finalnih borbi

žene, 48. kg:

Estera Dobre, Rumunija – Ljudmila Banjuska, Ukrajina 5:6

muškarci, 66 kg:

Alan Gogajev, Rusija – Leonid Bazan, Bugarska 4:1

96 kg:

Abdusalam Gadisov, Rusija – Valeri Andricev, Ukrajina 7:0