erski i zivanovic partizan
POSLE EP ZA KADETE U BARU
Crno bele “bebe” Živanović i Erski nove rvačke zvezde
 
Parni valjak iz Humske 1 nastavlja sa tradicijom. Posle Aleksandra Maksimovića koji se pre par dana okitio medaljom na Mediteranskim igrama u Mersinu ostaće zapisano da je on jedan od retkih srpskih rvača koji se popeo na pobedničko postolje u kadetskom uzrastu a sada je to uradio Boban Živanović.
Istina, Živanović je prve rvačke korake napravio u Radničkom na Krstu ali se afirmisao, već u kadetskom uzrastu na stadionu Partizana. Naravno, ni peto mesto Alekse Erskog nije rezultat za potcenjivanje.
– Imali smo više nego uspešnu prvu polovinu godine. Osvojili smo Kup Srbije, seniorsko i kadetsko prvenstvo države, a jun završavamo sa dva srebra. To su očekivani rezultati i mislim da je ovo tek početak. Očekujemo da se osvajačima medalja pridruži i stariji Živanović, koji je junior, biće sigurno medalja i na SP za kadete, a nadamo se i odličju Maksimovića sa seniorskog Svetskog prvenstva. Mi smo klub koji stvara šampione, koji plaća rvače i ne naplaćuje nikakve članarine – rekao je Rajko Baltić, direktor crno-belih.
Naravno, Baltić se osvrnuo i na finansijski aspekt i krizu, ne samo u rvanju već u celom srpskom sportu ali je pozdravio pomoć grada, sponzora – tačnije prijatelja kluba i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Uprkos činjenici da klub radi punom parom sa “malo finansija” a rezultati vise nego za respekt.
Za treninge i stvaranje šampiona je zadužen Boško Kecman.
– Šta da kažem, kada smo toliko nadmoćni. Kup smo završili sa 40 bodova više od prvog pratioca. Osvojili smo sve što je moglo, a kao šlag je došlo Evropsko prvenstvo za kadete. Oba predstavnika Partizana pružila su maksimum, nemam šta da im zamerim. Sada se spremamo za svetsku smotru, koja je u Zrenjaninu. Radimo kako znamo i umemo, a izgleda dobro. Mnogi upoređuju „onu” generaciju sa Bajlovićem, Maksimovićem, Patkovićem, Bulatovićem sa „ovom”. S obzirom da su svi zajedno na treningu, očekujem da ovi dečaci budu još bolji. Ako ne budu, nešto nije u redu.
Aleksa Erski  nije imao sreće na Šampionatu evrope za kadete i morao je da se zadovolji neslavnim petim mestom.
– Krivo mi je što nisam uspeo da dođem do trećeg mesta. Kada se nađete na strunjači, nije lako. Povuku te ta „svetla pozornice”, publika… Verovao sam da ću uspeti, a onda, kada je sudija podigao ruku protivniku proglasivši da pobednikom, sve mi se srušilo – iskreno će Aleksa. – Kasnije, kada je Boban izgubio u finalu, plakao sam zajedno sa njim, kao da sam ja izgubio.
Mladi Erski je poražen od daleko iskusnijeg i starijeg takmičara. Za njega ima još vremena, kao i za Bobana Živanovića.
– Do rezultata ne bih stigao da nije bilo rada i podrške porodice, kluba… Trudiću se da ubuduće budem još bolji – bio je kratak Živanović.
 
FOTO: ATA Images
Povezana vest:  SRBIJA – SAD 5:6, Poraz srpskih Orlova, blistali Nemeš. Štef i Maksimović (FOTO)