Lego-Batmobile

Od subote velika izložba Lego kockica

Prva velika Lego izložba biće pred publikom od subote, 20. septembra u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, najavljeno je iz te institucije.

Na površini od 260 kvadratnih metara biće postavljene kreacije od lego kockica, u obliku kule od nekoliko metara visine, pametnih robota, čarobne šume, začaranih dvoraca, modernih gradova, svemirskih brodova i antropoloških životinjica koje se ponašaju kao ljudi.

Povezana vest:  Otvoren deveti konkurs za Sakura stipendije

Pored mnogobrojnih digitalnih kreacija i mozaika, od popularnih kockica biće izložene i kreacije iz poznatih bajki, basni i filmova, a između ostalih i velika bitka u „Srednjoj zemlji“ iz Gospodara Prstenova, srednjevekovni okršaji sa preko hiljadu lego čovečuljaka, anđela, zloća, čarobnih bića, superheroja, steampunk brodova, pokretnih vozova, mrdalica, drmalica i smejalica.

Izložbu će obogatiti lego radionice i crtaonice, kao i gosti iz inostranstva: Mađarske, Rumunije, Hrvatske, USA i mnogih gradova iz unutrašnjosti Srbije.

Povezana vest:  Google: Natraženija slavna osoba u Velikoj Britaniji je Kim Kardašijan

Pored toga, biće izloženi i radovi Angeli Ivana, našeg jedinog brendiranog i svetski prepoznatog master bildera, dobitnika mnogobrojnih nagrada za kreacije i ambasadora Lego kompanije.

Organizator izložbe, koja će biti otvorena do 5. oktobra, realizovana je u saranji Dečijeg kulturnog centra i Kluba ljubitelja Lego kockica „Beokocka“