CoffeeFest 2014Svečano otvoren prvi regionalni „CoffeeFest“

Prvi regionalni festival kafe, čaja i toplih napitaka, pod nazivom „Taman kad ste mislili da znate sve o kafi…“, svečano je otvoren danas u Ulici Ušće.
Otvaranju su, pored brojnih posetilaca, prisustvovali predstavnik Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije Željko Rakić i generalni direktor strateškog poslovnog područja kafa u sastavu Atlantic grupe Andrej Bele.
Prvog dana festivala, izlagači su u dva šatora posetiocima ponudili veliki izbor i razne ukuse kafa – od tradicionalne „turske“, preko espresa, pa do kafa egzotičnog porekla. Posetioci danas i sutra imaju priliku da se upoznaju sa novim trendovima i načinima pripreme kafe i čaja, kao i da uživaju u ukusima omiljenih napitaka.
Inovativni načini pripreme kafe predstavljeni su u šatoru „Dunav“, dok je šator „Sava“ rezervisan za Testing&Tasting deo programa. Posetioci su imali priliku da nauče kako kafa raste i koji put prelazi od zrna do šoljice, mogli su da isprobaju različite aparate i metode pripreme kafe, da prisustvuju brojnim muzičkim nastupima, filmskim projekcijama i prezentacijama i da i sami nauče kako da spreme savršenu šoljicu espresa. Uz opojne mirise i ukuse, najbolji baristi predstavljaju profesionalne kafeterije. Pored kafe, važno mesto na festivalu zauzima i čaj, pa je tako English Pot predstavio nadaleko čuvenu englesku tradiciju „čaja u pet“. Kak se nekad pila kafa i vodili razgovori, posetiocima je dočarala glumica Nataša Popovska na Grandovom štandu.
CoffeeFest se nastavlja u subotu, sa bogatim programom i brojnim zanimljivostima za sve posetioce. Iako ne piju kafu, i mališani će moći da se zabave na CoffeeFestu, uz edukativnu predstavu Sekopaka. Za sve one koji žele da saznaju uživo kako se kuva na 24 Kitchenu, od 13.00 sati Nenad Veljković spremaće specijalitete sa kafom. Od 18.00 sati CoffeeFest i Rapsody Travel najvernije kafopije nagradiće zanimljivim putovanjima. Neće izostati ni dobra muzika i zabava, jer od 18.00 sati na Grandovom štandu nastupa Lena Kovačević, a od 19.00 sati posetioce će zabaviti plesna škola Timbao, sambam & salso.

Povezana vest:  Završena aukcija unikatnih farmerki koje su donirale svetske zvezde

Za sve ostale informacije posetite http://www.coffeefest.rs/posetioci/