Branka Gajic pomocnica ministra u Sektoru za socijalnu zastitu Zoran Subotic direktor Gerontoloskog centra Obrenovac i Snezana Radocaj direktorka Hemofarm FondacijeGerontološki centar u Obrenovcu ponovo radi
 
Gerontološki centar Obrenovac nastavio je sa redovnim radom i pružanjem zdravstvene zaštite, zahvaljujući kompletiranju neophodne opreme u vidu 40 bolničkih kreveta za nepokretne i polupokretne korisnike koje je obezbedila Hemofarm Fondacija. Donacijom Gerontološkom centru, kapaciteta za 340 starijih lica, Hemofarm Fondacija nastavila je kontinuiranu podršku stanovništvu ugroženom poplavama.
„Socijalna zaštita osnovna je potreba ljudi, pogotovo starije generacije koja predstavlja jednu od najosetljivijih socijalnih grupa. Donacijom Hemofarm Fondacije Gerontoloskom centru, hteli smo da pružimo bolje uslove života starijim građanima i obezbedimo im lakši povratak svakodnevnom životu nakon poplava. Kao i do sada, nastavićemo da podržavamo napore Vlade Srbije za saniranje štete nastale usled poplava“, istakla je Snežana Radočaj, direktorka Hemofarm Fondacije.
„Tokom majskih poplava Gerontološki centar Obrenovac je pretrpeo veliku štetu, koju nikako nije mogao sam otkloniti. Zahvaljujući našem Ministarstvu, i mnogobrojnim donatorima poput Fondacije Hemofarma i ambasade Japana učinjeni veliki napori da se Gerontološki centar obnovi i uspostavi stanje kao što je bilo pre poplave“, izjavio je direktor Gerontološkog centra Obrenovac Zoran Subotić i dodao da ih je dirnuo i gest proizvođača kreveta koji je sam donirao jedan krevet i 5 stalaka za infuziju.
Branka Gajić, pomoćnica ministra u Sektoru za socijalnu zaštitu i brigu o porodici je napomenula da je Gerontološki centar ustanova koja je bila najteže pogođena poplavama a uz pomoć sredstava iz budžeta i donacijama je obnovljena, i dodala da se Ministarstvo zahvaljuje Hemofarm Fondaciji na donaciji koja će olakšati boravak korisnicima.
Tokom 2013., Hemofarm Fondacija obezbedila je sredstva Opštini Vršac za pomoć sugrađanima kojima su domovi ruinirani tokom julskih poplava u Južnom Banatu. Osim toga, Hemofarm je u maju, odmah nakon prvih informacija  o poplavama, interventno reagovao i donirao neophodne lekove najugroženijem stanovništvu Srbije, Republike Srpske i BiH. Takođe, stavljena je na raspolaganje Hemofarmova profesionalna vatrogasna jedinica, obezbeđena je donacija u vidu vode i neophodnih životnih namirnica, a zaposleni su se samoinicijativno organizovali i realizovali akciju prikupljanja pomoći.
Povezana vest:  Viktorija Bekam dobitnica prve E! Poeple's Choice nagrade za modnu ikonu