NIVEA Skin Ageing VisualUZROCI NASTANKA BORA I KAKO DA OSVEŽITE UMORNU KOŽU?

Naučnici smatraju da proces starenja počinje već od trenutka rađanja. Zato možemo slobodno reći da je od tog momenta, životni vek svake ćelije u konstantnom padu, a taj proces se naročito ubrzava ukoliko ste izloženi stresu. Žene koje vode računa o svom izgledu, počinju sa intenzivnom negom već pri pojavi prvih sitnih bora.
Činjenica je da svi starimo, ali taj proces utiče na svakog od nas različito i u mnogome zavisi od stila života i sredine u kojoj živimo.

Ipak posledice starenja će pre biti uočljive

Ukoliko provodite dosta vremena na suncu bez odgovarajuće zaštite kože. UV zračenje, naročito UVA, uzrokuje mikro oštećenja i podstiče stvaranje slobodnih radikala u dubljim slojevima kože. Vremenom, ova nevidljiva ćelijska oštećenja dovode do pojave bora i staračkih pega.
Ako ste često izloženi industrijskim, otpadnim ili izduvnim, automobilskim gasovima. Ova vrsta zagađenja utiče na proširenje pora i taloženje nečistoća, a uz to pospešuje stvaranje slobodnih radikala.
Ukoliko ste pušač ili izloženi duvanskom dimu. Pušenje cigareta sa jedne strane dovodi do sužavanja sićušnih krvnih sudova koji dopiru do papila u koži i na taj način snabdevaju kožu vitalnim hranljivim materijama, a sa druge strane pospešuje stvaranje slobodnih radikala.
Kada je ishrana bazirana na suviše ugljenih hidrata, belog brašna, gaziranih i alkoholnih pića ili ako ste često izloženi fizičkom i psihičkom stresu. Ovakva ishrana nema samo za posledicu gojaznost ili moguće probleme varenja, već vrlo često izaziva preosetljivost kože.
Ako nepravilno čistite kožu koristeći pritom proizvode koji ne odgovaraju vašem tipu kože. Na taj način, koža brže gubi svoju prirodnu zaštitu, koja joj pomaže u borbi protiv negativnih efekata vetra, hladnoće ali i štetnih hemikalija.

Od kasnih 20. do 40.

Ovo je period kada usled gubitka vlažnosti i manje proizvodnje lipida, počinju da se pojavljuju tragovi sitnih linija i prvih bora na čelu i oko očiju. Zato je idealan proizvod za negu osetljivog područja oko očiju upravo blaga NIVEA Q10 plus krema protiv bora za područje oko očiju sa Q10 plus formulacijom koja sadrži Q10 i keratin.

Povezana vest:  Majkl Felps na reklami za Luj Viton

Ranije nevidljiva mikro oštećenja kože, kao što su sitne bore i dehidratacija, sada postaju sve vidljiviji. Koža počinje značajno da gubi elastičnost. Kada se to dogodi, potrebna joj je dodatna zaštita i više energije. NIVEA Q10 plus dnevna krema protiv bora je proizvod koji upravo to obezbeđuje. Sadrži Q10, jedan od ključnih sastojaka prirodnog energetskog sistema kože i kreatin koji dopunjuje energetske rezerve kože. Istraživanje na živim ćelijama, uz pomoć najnovijih tehnologija, pokazalo je da ovi aktivni sastojci efikasno deluju baš u onim područjima u kojima su najpotrebniji. Kada se redovno upotrebljavaju, oni primetno smanjuju vidljivost postojećih bora i pojavu novih.

Dnevna nega kože lica podrazumeva dodatnu zaštitu od UV zraka. Količina UVA zraka, prisutna u dnevnom svetlu izaziva proizvodnju slobodnih radikala. Oni mogu da unište ćelije kože odgovorne za proizvodnju energije. NIVEA Q10 plus dnevna krema protiv bora ima SPF 15 i pruža zaštitu od štetnih UVA i UVB zraka.
Koža brzo upija bogatu formulaciju NIVEA Q10 plus noćne kreme protiv bora koja sadrži visoko energetske sastojke Q10 i kreatin. Na taj način, koža se lakše regeneriše tokom noći dok spavate.

Od 40. do 55.

To je životno doba kada će vaša koža početi da pokazuje koliko ste savesno vodili brigu o njoj. Posledice starenja kože će sve više početi da se primećuju na licu.

Kada smo mladi, koži je potrebno 28 dana da se potpuno regeneriše, ali sa godinama taj period se produžava na 40 i više dana, pa zato ćelije kože trpe sve veća oštećenja. Pritom koža sve to pamti i prenosi na narednu generaciju ćelija. Ćelijska oštećenja koja su nasleđena na ovaj način, mogu se videti na našoj koži u obliku dubljih bora i gubitka čvrstine i elastičnosti. Koža takođe ima manje mogućnosti da se zaštiti.
Kada ste u četrdesetim, koži je potrebna aktivna anti-ageing nega koja će poboljšati proces regeneracije ćelija. Najnovija naučna istraživanja o procesima koji se odvijaju u koži na ćelijskom nivou, dovela su do razvoja NIVEA Cellular Anti Age linije proizvoda. Ovi proizvodi sadrže snažan i jedinstven koktel aktivnih sastojaka, uključujući ekstrakt magnolije, kratki lanac hijaluronske kiseline i kreatin, koji povećavaju čvrstoću i podmlađuju kožu.

Povezana vest:  Coca-Cola u Srbiji lansirala inovativnu „Podeli radost!" kampanju sa personalizovanim bocama i limenkama

NIVEA Cellular Anti-Age dnevna krema za negu lica efikasno smanjuje bore, povećava čvrstoću kože i obnavlja je. SPF 15 i UVA zaštitni sistem, štite kožu od starenja usled UV zračenja, kao i od ćelijskih oštećenja i staračkih pega.

NIVEA Cellular Anti-Age noćna krema za negu lica stimuliše regeneraciju kože tokom noći i tako smanjuje bore, povećava čvrstinu i pospešuje njeno obnavljanje. Bogata formulacija se ravnomerno nanosi, a koža je brzo upija, pružajući trenutni osećaj blagotvornog dejstva ove kreme.

Za potpunu negu lica, kao deo jutarnje i večernje rutine ulepšavanja, NIVEA Cellular Anti-Age krema za predeo oko očiju namenjena je za nežnu kožu oko očiju. Neguje osetljivu kožu oko očiju, ublažava bore i trenutno osvežava. Kako biste što bogatije nahranili kožu hijaluronskom kiselinom kratkog lanca, ekstraktom magnolije i kreatinom, koristite NIVEA Cellular Anti-Age serum, kako za dnevnu tako i za noćnu negu. Ovaj veoma koncentrovan serum koža brzo upija – za glatku i svilenkastu kožu koja izgleda vidljivo mlađe.

Od 55. pa nadalje

Posle menopauze, procesi u koži se znatno usporenije odvijaju. Koža postaje tanja i suvlja i sve više sklona iritacijama. Količina kolagena je takođe smanjena, a koža postaje manje fleksibilna. Cirkulacija nije više tako dobra kao što je bila, što utiče na njeno unutrašnje snabdevanje hranljivim materijama i energijom. Kada je u pitanju zrela koža, dodatna nega je neophodna kako epidermisu tako i dermisu.

Povezana vest:  Autobiografija Rikija Martina u novembru

Proteini soje, sa visokom koncentracijom bogatih, hranljivih materija, mogu imati snažan uticaj u dubokim slojevima zrele kože. Oni poboljšavaju snabdevenost kože hranljivim materijama iz tela i dubinski je hidriraju. Koža postaje zategnutija i elastična, pa se čak i površinske bore vidno smanjuju.

NIVEA Vital Teint Optimal proizvodi za negu kože, sa svojim prirodnim, visoko efikasnim proteinima soje, trajno smanjuju vidljivost bora, čineći kožu zatgnutom i čvrstom.

Q10Aktivni sastojci koji se uspešno bore protiv starenja

Q10: U ćelijama, koenzim Q10 igra ključnu ulogu u proizvodnji energije nepohodne za pravilan metabolizam kože. Što smo stariji, količine Q10 u koži opadaju; ali ukoliko proizvodima za negu lica dodamo Q10, možemo vidno povećati nivo energije kože.

Kreatin: Sastojak koji se prirodno nalazi u koži i pomaže u snabdevanju ćelija kože energijom. On je neka vrsta unutarćelijskog akumulatora koji se može puniti i tako obezbeđuje energiju po potrebi.

Hijaluronska kiselina: Istraživači iz Beiersdorf-a uspeli su da iskoriste hijaluronsku kiselinu kao važan hidratantni sastojak, koji lako prodire u kožu nakon nanošenja kreme i povećava njenu sposobnost da vezuje vodu.

Ekstrakt magnolije: Efikasan u borbi protiv bora, ovaj sastojak povećava otpornost ćelije u borbi sa oksidativnim stresovima. Tako su ćelije kože bolje zaštićene od upala. Ekstrakt magnolije pomaže u smanjenju pojave bora.

Soja: Soja i ekstrakt soje aktviranjem kolagena, pomažu da se koža učvrsti. Antioksidansi (na primer vitamin C i E) pomažu da se lociraju slobodni radikali u koži i da se spreči uništavanje ćelija.