Gastro radioniceGASTRO – VINSKE RADIONICE NA BELGRADE WINE & DINE FESTIVALU

Drugi po redu „Belgrade Wine & Dine“, regionalni festival vina i gastronomije, održaće se 29. i 30. novembra u Mikser House-u (Karađorđeva 46, Beograd). Manifestacija koja se realizuje u saradnji Mikser House-a i Wine Jam-a teži da vinsku i „gourmet“ kulturu približi i učini dostupnom urbanoj publici, umreži vinare i gastronome i prikaže posebnosti regionalne gastronomske i vinske ponude.

Belgrade Wine & Dine festival omogućava svim zaljubljenicima u vino i hranu da na neposredan način dožive vinsku kulturu, bliže se upoznaju sa ovim napitkom, otkriju nove vinske sorte, a u isto vreme uživaju u kulinarskim specijalitetima i istraže aktuelne trendove u gastronomiji kroz šest gastro-vinskih radionica koje će predstaviti vrhunske doživljaje uparivanja raznovrsnih kuhinja i odabranih vina.

Povezana vest:  Sutra prikaz Ušće 2011. povodom Dana vojske

Prvog dana festivala, 29. novembra, u 13 časova, na radionici „Homa“ restorana „Vege – srećna kuhinja“ učesnici će imati priliku da se uvere da vegeterijanska hrana može da bude ukusna i kreativna i da saznaju kako se najbolje uparuje sa vinom. Istog dana, u 15.30 časova, biće održana radionica „Sa koze na magarca“ koja će predstaviti selekciju vrhunskih domaćih sireva i vina uz prezentaciju somelijea, vicešampiona Srbije, Vlade Stojanova. U 18 časova, Bojan Bocvarov, kuvar „El Toro“ restorana prirediće doživljaj koji će se dugo pamtiti, uz savršenu fuziju latino kulture i ukusa, najbolja latino jela i vrhunska vina. Cene radionica su 1500, 1000 i 2000 dinara.

Povezana vest:  Diznilend otvara zabavni tematski park "Ratovi zvezda"

Jutro nakon kvalitetnog provoda ume da bude neugodno, a najbolje buđenje je uz dobar doručak i društvo. Zato je restoran „Butik“ u nedelju, 30. novembra, u 13 časova, pripremio „Hangover Breakfast“, prebogatu i kreativnu trpezu koja će vas okrepiti i pripremiti za ostatak dana. U 15.30 časova, posetioci će biti u prilici da istaže egzotične ukuse Indonezije, začine sa Jave, Sumatre i okolnih ostrva, na radionici „Daleki istok i bliska vina“. Za sam kraj Belgrade Wine & Dine predstavlja „Slatke muke“, gastro radionicu San Marino čokolaterije koja će predstaviti ručno proizvedene vrhunske čokolade uz kombinaciju sa probranim vinima. Cene radionica su 1000, 1300 i 1200 dinara.

Povezana vest:  Nik Vujičić i Standing Rock u velikoj sali Srpskog Narodnog Pozorišta u 19h u sredu 5. jula

Jednodnevna karta za festival „Belgrade Wine & Dine“ je 500 dinara, a biće dostupna u pretrpodaji na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a, kao i na ulazu u Mikser House tokom trajanja manifestacije. Karte za gastro i vinske radionice, u koje ulazi i cena jednodnevne karte za festival, možete nabaviti u samo u pretprodaji, na prodajnim mestima Gigs Tixa. Prijave za radionice vrše se putem mejla [email protected], [email protected], ili na telefon (od 9 do 17h): 062 80 40 136.