nole vimbldonĐoković: Uradio sam dobro ono što sam nameravao

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je veoma zadovoljan posle briljantne pobede nad Stanislasom Vavrinkom istakavši da ga nije pokolebao loš start meča i gubitak prva dva gema.
Đoković je spektakularnom igrom savladao Švajcarca sa 6:3, 6:0 i došao nadomak plasmana u polufinale završnog turnira sezone, ali i na korak da osigura čelnu poziciju na ATP listi na kraju godine, za šta mu je potebna još jedna pobeda.
-Bilo je očigledno da nisam počeo tako sjajno nakon što sam izgubio dva početna gema. Vavrinka je tada odigrao veoma dobro, ali ja nisam bio frustriran i zadržao sam smirenost. Posle toga, bila je zaista neverovatna predstava – izjavio je srpski teniser posle meča.
Đoković, koji brani titulu u Londonu, nije izgubio u O2 Areni od 2011. godine, a sada je bez poraza u dvorani na 29 mečeva.
-Vavrinka je imao mnogo neiznuđenih grešaka, nije bio ni blizu svojih mogućnosti, a ja sam uspeo da uradim dobro ono što sam nameravao. Mislim da sam se veoma dobro kretao i pokrivao teren, menjao sam tempo i onemogućio ga da parira na pravi način. To je bio moj plan, odigrao sam dobro na celom terenu – kazao je Đoković.
U poslednjem kolu A grupe fantastični srpski teniser u petak igra protiv Čeha Tomaša Berdiha, a za plasman u polufinale Londona dovoljno je da osvoji jedan set.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2010, Gonzalez i Retenmajer šampioni u dublu