Belgrade Wine DineSUTRA POČINJE FESTIVAL VINA I GASTRONOMIJE
 
„Beograd na vinu“ je naziv drugog po redu „Belgrade Wine & Dine“, regionalnog festivala vina i gastronomije, koji će se održati 29. i 30. novembra, od 12 do 20.30 časova u Mikser Houseu.
Manifestacija koja se realizuje u saradnji Wine Jam-a i Mikser House-a, je nastala je sa idejom da vinsku i „gourmet“ kulturu približi i učini dostupnom urbanoj publici, umreži vinare i gastronome, prikaže posebnosti regionalne gastronomske i vinske ponude i pretvori Savamalu u pravo hedonističko carstvo mirisa i ukusa.
Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa ponudom oko 50 različitih izlagača iz zemlje i regiona, vinarija, renomiranih restorana i kulinara, kao i da učestvuju u brojnim gastronomskim i vinskim radionicama, prezentacijama i predavanjima.
Prvog dana festivala, održaće se i tri kulinarske radionice koje započinju u 13 časova, radionicom „Vege – srećna kuhinja“ restorana „Homa“, koja će učesnicima pokazati kako dap rave ukusnu i kreativnu vegeterijansku hranu. U 15.30 časova posetioci će imati priliku da isprobavaju autohtone sorte sireva iz Srbije i uparuju ih sa odabranim vinima, na radionici „Sa koze na magarca“, dok će od 18 časova „Toro“ restoran prirediti pravo hedonističko iskustvo uz specijalitete latino kuhinje. Učešće na radionicama je 1500, 1000 i 2000 dinara, a u cenu je uključen i besplatan ulaz na Belgrade Wine & Dine.
Jednodnevna karta za festival „Belgrade Wine & Dine“ je 500 dinara. Karte za gastro i vinske radionice, u koje ulazi i cena jednodnevne karte za festival, su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a, a cena zavisi od odabrane radionice.
Povezana vest:  Počela četvrta sezona projekta „ZdravoRastimo"