Puzijada 6130Održana 14. Puzijada

Zimsko vreme i niske temperature nisu mogli da spreče da u tržnom centru Stadion, poslednjeg novembarskog dana, atmosfera bude topla i vesela. U organizaciji časopisa Mama&Beba, a pod pokroviteljstvom NIVEA Baby, održana je najslađa od svih trka – Puzijada.
Takmičenje u puzanju beba bilo je podeljeno u dve kategorije: mlađa (do 10 meseci) i starija grupa. Svi stilovi puzanja bili su dozvoljeni, a 107 beba, koliko je bilo prijavljeno, imalo je za cilj da prepuzi razdaljinu od jednog do drugog roditelja. Mame i tate beba-puzalica bili su izuzetno kreativni i na najrazličitije načine dozivali i bodrili svoje mališane da dopuze do cilja. Celokupan događaj upotpunila je navijačka atmosfera baka, deka, bata, seka kao i slučajnih prolaznika koji su sa osmehom pratili ovu mini trku.
Ova 14. po redu Puzijada donela nam je i rekordera svih dosadašnjih Puzijada – Nikolinu Novković iz Beograda koja je zadatu razdaljinu prepuzala za 4,21 sekundi.

Povezana vest:  Savršen poklon za praznike: Knjige Vulkan izdavaštva i neodoljivi Ferrero

Puzijada 6279Među ostalim pobednicima našli su se:
Mlađa grupa (do 10 meseci)
1. mesto; Adam Božović iz Beograda (vreme 6,20)
2. mesto: Ivona Tamindžija iz Beograda, (vreme 8,95)
3. mesto: Stanko Hajduković iz Požarevca (vreme 12,25)
Starija grupa (od 10,5 meseci)
1. mesto: Nikolina Novković iz Beograda (vreme 4,21)
2. mesto: Viktor Nikolić iz Beograda (vreme 6,60)
3. mesto: Kosta Dimitrijev iz Beograda (vreme 6,98)
Vredne poklone za pobednike, kao i sve ostale učesnike, obezbedila je NIVEA, ali najveća nagrada za sve prisutne, svakako je bilo uživanje i druženje sa mališanima.

Povezana vest:  Bonatti podrška Međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke