Dodela nagradeJTI– prvi dobitnik nagrade Dobročin

U okviru prvog „Sajma za treće doba 55+“ koji organizuju Gerontološki centar Beograd – Dnevni centri i klubovi i magazin „Penzija“, kompaniji Japan Tobacco International (JTI) uručena je nagrada „Dobročin“ za najveću donatorsku pomoć širenju kapaciteta usluga koje Gerontološki centar Beograd – Dnevni centri i klubovi pruža starijima.
Nagrada Dobročin rezultat je strateške opredeljenosti kompanije JTI ka podršci projektima usmerenim na poboljšanje sistema socijalne zaštite starih. Sa tim ciljem, kompanija je do sada pomogla osnivanje dnevnog boravka za stare na Novom Beogradu čije se otvaranje uskoro očekuje, kao i kluba na Vračaru, a ove godine donirala je i sredstva za rekonstrukciju Doma za stare – Stacionara na Karaburmi, kao i za organizovanje mesečnih društvenih aktivnosti u Stacionaru, kako bi unapredila kvalitet života njegovih korisnika.
„Japan Tobacco International je do sada pomogao rekonstrukciju i opremanje 4 centra u Beogradu koji brinu o oko 250 starih lica i odraslih osoba sa posebnim potrebama. I zaista uživamo u trenucima koje provodimo sa korisnicima ovih centara i raznim aktivnostima koje njihov dan čine ispunjenijim“ – poručio je Kent Braun, potpredsednik korporativnih poslova JTI i dodao: „Tako smo ove godine pored pomoći u rekonstrukciji Doma za stare – Stacionara na Karaburmi, zajedno uživali u koncertima, ugostili glumce, smejali se uz mađioničare, ali i naučili kako se oblači kimono ili kako se pravi ikebana. JTI će i dalje biti uz naše najstarije sugrađane.“
„Sajam za treće doba 55+“ održava se u Sava centru u Beogradu, 2. i 3. decembra, u organizaciji Gerontološkog centra Beograd – Dnevni centri i klubovi i magazina „Penzija“. Cilj Sajma je da se pripadnicima starije populacije omogući neposredan kontakt sa resornim institucijama, udruženjima građana i pojedincima koji svojim radom utiču na poboljšanje kvaliteta života starijih sugrađana. Program sajma čine edukativno-zdravstvene tribine, kulturno-umetnički i filmski program na sceni Sava centra, kao i zabavno-takmičarski sadržaj.

Povezana vest:  EU dala "zeleno svetlo" Fedeksu za preuzimanje TNT-a