MadjarskaOtvoren 14. Dobrotvorni bazar
 
Međunarodni klub žena (IWC) Beograda održao je svoj 14. Dobrotvorni bazar 7. decembra, na Beogradskom sajmu, kako bi podržao lokalne nevladine organizacije koje rade sa ranjivim stanovništvom Srbije.
Dobrotvorni događaj uključio je ambasade i volontere iz 46 zemalja sveta koji su prodavali tradicionalnu nacionalnu hranu i piće, suvenire, knjige, igračke, odeću i mnoge druge predmete u egzotičnoj šoping atmosferi. Sva sredstva će biti uručena projektima koji se bave humanitarnim akcijama u Srbiji. Pored toga, ove godine će Međunarodni klub žena izdvojiti i jedan deo sredstava za one koji su bili pogođeni katastrofalnim poplavama prošlog maja.
Bazar nije samo dobrotvorni događaj Međunarodnog kluba žena, već i jedan od najvećih događaja za prikupljanja novčanih sredstava u Srbiji. Bazar je ove godine otvorila NJE Maja Gojković, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije.
Ovaj događaj humanitarnog karaktera je uvek jako zabavan, a ove godine je bio veći i raznovrsniji nego ikada – posetioci su uživali u razgledanju štandova koje su krasili proizvodi i raznolike stvarčice iz čitavog sveta. Izvođači na bini pružili su nam jedinstvenu i glamuroznu svetsku turu. Pevači i plesači nastupili su u skladu sa muzikom, ritmovima i kostimima od Dalekog istoka do Mediterana, Severne Evrope i Latinske Amerike. Prisutni su takođe bili počastvovani učešćem u programu zvezda poput: Jelene Gavrilović, vrhunske srpske glumice i pevačice, maestra Aleksandra Simića, Nikole Matovića, virtuoznog flamenko gitariste, Čudesmo grupe sa Katarinom Pavlović i mnogih drugih.
Međunarodni klub žena organizovao je lutriju sa mnogobrojnim izuzetnim nagradama, među kojima su bile: 24 boce domaće rakije predsednika Nikolića; divna umetnička rukotvorina – sto sa mozaikom koji je napravila Prva dama Srbije, Dragica Nikolić; dve povratne avionske karte za Moskvu koje je donirala ambasada Ruske federacije; dve povratne avionske karte za Istanbul koje je donirao Turkish Airlines; vikend za dvoje u MK Grand hotelu i Spa centru na Kopaoniku; boravak u prelepom apartmanu u Italiji od Halldis Co i vikend na Ohridskom jezeru u Makedoniji. Među nagradama su bili i mnogi vaučeri za vikende, večere i brančeve u najfinijim restoranima i hotelima Beograda, svileni Maruška šalovi i kravate, boce prvoklasnog vina vinarija: Kovačević, Radovanović i Aleksandrović, kao i mnogo drugih privlačnih nagrada.
I ovoga puta imali smo i Dečji kutak, gde su roditelji mogli da ostave svoju decu o kojoj su nekoliko sati brinuli nastavnici iz internacionalnih škola. Dok su roditelji proveli nekoliko opuštajućih sati u šopingu, njihova deca su uživala u veselim aktivnostima kao što su crtanje po licu, oblikovanje grnčarije, pravljenje lutki od papira i igranje u Skakutavom zamku. Decu je oduševila i poseta Deda Mraza koji je stigao sa džakom punim slatkiša!
Bazar je prošle godine sakupio €139,000 i privukao preko 5000 posetilaca, a 14. Dobrotvorni bazar prevazišao je dosadašnja očekivanja. Sva sakupljena sredstva (100%) dodeljena su dobrotvornim organizacijama u Srbiji koje rade sa starijim osobama, žrtvama rodnog nasilja i borbom protiv trgovine ljudima, osobama sa invaliditetom i drugim ranjivim grupama u društvu.
Povezana vest:  ODRŽANA PREDAVANJA O OČUVANJU PRIRODE ZA OSNOVCE