Majdan-Baner-3U Majdanu besplatni dečiji programi tokom raspusta
 
Dečji kulturni centar „Majdan“ i ovog zimskog raspusta organizuje za decu i mlade raznovrsne besplatne programe iz oblasti sporta i edukacije.
U periodu od 9. do 19. januara osnovci i srednjoškolci će moći da učestvuju na besplatnim radionicama elektronike, robotike i programiranja, a za sve one kojima je potrebna rekreacija organizovani su besplatni časovi aikida.
Na radionicama će polaznici naučiti koje su osnovne elektronske komponente i kako njihovim kombinovanjem nastaju elektronski uređaji. Savladaće osnove izrade sajtova i stvoriće sebi temelj na osnovu koga će lakše razumeti internet umesto da budu samo posmatrači.
Zainteresovani za robotiku biće u prilici da naprave svog prvog robota na baterije ili robotsku ruku i programiraju je da izvršava njihova naređenja.
Najradoznaliji kreativci saznaće šta je to Arduino. U ponudi je i radionica elektronike i robotike za devojčice, koje su pođednako uspešne u ovim oblastima kao i dečaci u cilju podrške i ohrabrenja da počnu aktivnije da se bave onim što vole.
Osnovna ideja programa je podsticanje logičkog razmišljanja i promovisanje nauke, tehnike i elektronike na edukativan i zanimljiv način.
Radionice će realizovati tim iz „Male škole elektronike“ a sportski program vodiće Aikido klub „Košava“.
Pošto je broj mesta ograničan potrebno je prijaviti se na željeni program putem i-mejla: [email protected].
Povezana vest:  Poznate ličnosti i sportisti u Delta City-ju najavili treću Nike „We Run Belgrade" trku