zdrav-zivot„Zdrav život“ u Stadionu
 
Stadion Shopping Centar organizuje manifestaciju „Zdrav život“ koja će se održati u subotu 7. februara 2015. godine. Svi posetioci biće u prilici da na specijalizovanim pultovima dobiju savete od stručnih lica koji će im svojim savetima pomoći da sačuvaju zdravlje, ali i da izaberu vid rekracije koji će im najviše prijati.
Na štandu Udruženja za borbu protiv dijabetesa Beograda „Plavi krug“ građani će od 10 do 17 h imati mogućnost da provere nivo šećera u krvi, krvni pritisak i provere faktora rizika za dobijanje dijabetesa tip 2. Zainteresovani će dobiti sve potrebne informacije šta treba da promene u životnim navikama kako ne bi došlo do dijabetesa, a ukoliko ga već imaju, moći će da dobiju savet od edukovanih aktivista, na koji način mogu da što lakše i bolje žive sa ovim stanjem.
Na specijalizovanom DHU pultu posetioci će od 13 h do 15 h moći da se upoznaju sa homeopatskim proizvodima i da razgovaraju sa homeopatom koji će odgovarati na njihova pitanja, a posebno će biti reči o zdravstvenim tegobama dece u predškolskom i školskom uzrastu.
Sve dame koje planiraju ili su već u drugom stanju moći će da razgovaraju sa ginekologom i psihologom iz savetovališta „Hoću bebu“, koji će im pomoći da reše brojne nedoumice koje imaju buduće mame. Uz savete faramaceuta, saznaće sve i o dijetetskom proizvodu „Femibion“ koji je namenjen ženama koje žele trudnoću i trudnicama do kraja 3. meseca trudnoće.
Mališani će tokom čitavog dana biti u prilici da se rekreiraju na poligonu za preventivnu i korektivnu gimnastiku uz savete stručnih trenera i iskusnih fizioterapeuta iz Sportske Akademije Senjak.
Ambulanta „ViP physical“ pružiće građanima savete o zdravom životu i držanju tela, kao i FMS metodu dijagnostike koja omogućava uvid u osnovne obrasce kretanja, odnosno mobilnosti i stabilnosti kojima individua raspolaže i prisutnost eventualnih asimetrija u kompletnom obrascu pokreta. Test sadrži 7 osnovnih obrazaca kretanja, a namenjen je svima bez obzira na pol, godine, zanimanje. Funkcionalana dijagnostika deformiteta stopala izvodiće se od 13 do 16 h na specijalizovanoj platformi uz odgovarajući softver koji pokazuje kakav je raspored sila na samom stopalu.
Posetioci će od 12 časova moći da se opuste uz čas joge u organizaciji Joga saveza Srbije, a potom sledi zumba uz instruktore Jovana Milosavljevića i Ivanu Antonijević i vežbanje pilatesa sa Gabrielom Pataki ispred Sportske Akademije Senjak. Od 14:30 časova dame očekuje Fit Curves trening, a pozivamo vas da se od 15 sati pridružite trenerima Sportske Akademije Kočović koji će vam predstaviti popularne Les Mills grupne programe za vežbanje – Body Attack & Body Combat.
Povezana vest:  Luda žurka na najlepšem štandu Belgrade Beer Fest-a