klop razocaranKlop ne razmišlja o ostavci

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop rekao je danas da ne razmišlja o ostavci uprkos tome što je taj fudbalski klub posle poraza od Augsburga poslednji u Bundesligi.
Borusija je sinoć izgubila na svom terenu od Augsburga sa 0:1 i posle 19 kola zauzima poslednje 18. mesto sa 16 bodova. Dva boda više imaju Štutgart i Herta, koji su takođe u zoni ispadanja, a 18 ima i Frajburg, koji nije u opasnoj zoni.
-Odbacujem mogućnost ostavke. Posle dve utakmice u ovoj godini, naš rezervoar nije potpuno prazan. Sinoć nisam razmišljao o ostavci, to za mene nije ni tema – rekao je Klop, preneli su britanski mediji.
Posle sinoćnog 11. poraza u ligi, navijači su razgovarali sa igračima i trenerom Borusije.
Klop, koji je preuzeo Borusiju 2008. godine, dobio je garancije o ostanku u klubu od izvršnog direktora Hansa Joahima Vackea, ali je pod velikim pritiskom posle poraza od Augsburga.
-Živci igraju veliku ulogu u ovoj situaciji, moramo da se saberemo. Moramo da vratimo igračima veru, dugo radimo na tome, ali to očigledno nije dovoljno – rekao je Klop, koji je sa Borusijom osvojio dve šampionske titule u Bundesligi, Kup i Superkup Nemačke.
On je priznao da je razočaran rekacijom ekipe i panikom posle primljenog gola u sinoćnoj utakmici.
-Ekipu je potpuno uzdrmao taj gol, mislio sam da smo iznad toga. Donosili smo loše odluke. Moramo da budemo hrabriji i time dozvolimo sebi da pravimo dobre odluke – rekao je Klop.
Klop u narednih šest nedelja neće moći da računa na Kevina Groskrojca, koji je pokidao butni mišić, a od ranije zbog povreda nisu u ekipi Ilkaj Gundogan, Erik Durm i Lukaš Pišček.

Povezana vest:  Murinjo: Sa Interom sam imao i značajnije pobede