50ShadesofGreyCoverArtBritanija: Obavezna erotska lektira i zalihe kanapa

Zaposleni britanskog lanca „Uradi sam“ prodavnica B&Q dobili su zadatak da pročitaju erotski bestseler „Pedeset nijansi – Siva“, ili da barem pogledaju njegovu filmsku adaptaciju, kako bi bili u toku sa „potencijalnim zahtevima“ klijenata.
Prikazivanje filma najavljeno je za 14. februar, Dan zaljubljenih, kada čelnici kompanije očekuju veliku potražnju kanapa, plastičnih vezica i lepljive trake.
Želeći da se unapred pripreme za jednu ovakvu eventualnost, oni su svim svojim radnicima, kojih je ukupno 20.887, poslali dopis u kojem im savetuju da pročitaju knjigu ili vide film kako bi „na kulturan i uslužan način“ mogli da izađu u susret „najosetljivijim“ zahtevima.
Prema pisanju Dejli telegrafa, svaka od 359 prodavnica lanca dobiće po nekoliko primeraka romana koje će zaposleni moći da pozajme.
„Napravili smo zalihe svih proizvoda koji se koriste u scenama seksa u filmu“, stoji u dopisu kompanije koja podseća da su 2012. nakon objavljivanja knjige E. L. Džejms prodavnice B&Q bile preplavljene klijentima koji su upravo tražili ove „rekvizite“.
„B&G nastoji da što je bolje usluži svoje klijente i trudimo se da pripremimo zaposlene za svaki zahtev. Zadovoljstvo klijenta je naš glavni prioritet“, kazala je za AFP predstavnica kompanije.
Trilogija „Pedeset nijansi“ prodata je u svetu u više od 70 miliona kopija.

Povezana vest:  ODBROJAVAMO ZA DORMEO: Popust od 60% za verne kupce