C Klub malih kuvara 1ODRŽANA PRVA RADIONICA „C KLUB MALIH KUVARA“

Deca na maštovit način pripremila ukusan obrok za sebe i svoje roditelje

Radionica „C klub malih kuvara“ u kojoj su učestvovala deca sa svojim roditeljima, po prvi put je održana u školi kuvanja „Il Primo“. Deca uzrasta od 8 do 12 godina, su uz pomoć roditelja i profesionalnog kuvara, imala priliku da pokažu svoje umeće u pripremanju grilovanih mediteranskih ražnjića sa mešanim sezonskim povrćem, svinjskog filea i grčke tzatziki salate. Jelo koje je pripremljeno, prvo je u nizu koje će služiti kao inspiracija mladim roditeljima za pripremu obroka, što je i osnovna ideja C brenda – preporuka i inspiracija za lak i ukusan ručak.

Povezana vest:  MORITZ EIS POKRENUO SLADOLEDNU REVOLUCIJU U BEOGRADU

Istraživanje koje je sprovedeno u Nestlé istraživačkom centru u Lozani ukazalo je na to da uključivanje dece u pripremu obroka pomaže u razvijanju zdravih navika u ishrani, što je podstaklo kompaniju Nestlé da osnuje „C klub malih kuvara“ i na taj način pomogne roditeljima da svojoj deci omoguće balansiranu ishranu, na zabavan i kreativan način.

„Prema rezultatima istraživanja, zbog užurbanog stila života, porodice sve manje vremena provode za stolom, sve manje vremena se posvećuje kuvanju obroka, a deca često ne žele da probaju nove namirnice, pogotovo ako je u pitanju povrće. Međutim, istraživanje je pokazalo da ukoliko se deca uključe u pripremu obroka, i ukoliko se hrana servira na maštovit način, veće su šanse da će se deci hrana svideti“ izjavila je Aleksandra Malešević, nutricionista kompanije Nestlé Adriatic. „Uravnotežena ishrana, unošenje dovoljne količine voća i povrća, značajna je u svakoj dobi, a posebno dečijoj, jer su to godine kada rastu i razvijaju se“, dodala je Malešević.

Povezana vest:  Dan italijanskog dizajna 23.marta u Muzeju primenjene umetnosti  

Pored kvalitetno provedenog vremena sa decom, „C klub malih kuvara“ pruža roditeljima i inspiraciju za kuvanje, savete za lagane obroke, kao i maštovite recepte uz pomoć kojih i kod kuće mogu da pripremaju jela zajedno sa decom. Rezultati istraživanja kompanije Nestlé su pokazali da su deca koja su pripremala obrok sa roditeljima, pojela 27 posto više piletine i 76 posto više salate, a ukupno su uneli 25 posto više kalorija. Isto istraživanje je pokazalo da postoje i psihološke dobrobiti, pošto se kod dece koja su pomagala u pripremi obroka stvorio osećaj ponosa i povećalo se njihovo samopouzdanje.

Povezana vest:  GASTRO – VINSKE RADIONICE NA BELGRADE WINE & DINE FESTIVALU

„C klub malih kuvara“ na zabavan i edukativan način predstavljaće deci, ali i roditeljima, osnove pripreme nekih poznatih, ali i novih jela pripremljenih kroz zabavu i kreativna druženja. Klub će tokom 2015. godine svakog meseca u školi kuvanja „Il Primo“ besplatno okupljati decu i roditelje i omogućiti im pripremu ukusnih i balansiranih obroka. Da biste se prijavili za sledeću radionicu, posetite facebook stranu Moj C i pratite uputstvo za prijavu.