AQVA DIVINA Eau de Toilette 65ml with box 500x500pxNovi Bulgari dragulj nosi ime AQVA DIVINA

Bulgari predstavlja AQVA DIVINA, novi dragulj rođen iz čuda Mediteranskog mora.
Ovo je zemlja svetlosti i mirisa gde fantastični voćnjaci lagano vode do mora, do centra Gee, Majke Zemlje.
Svet koji je oblikovao ženstvenost kroz svojih hiljadu boginja. Kolevka koju je rimski draguljar izabrao za AQVA DIVINA: ronjenje u dubinu antičkih grčkih i rimskih korena Bulgarija, nosilaca lepote i senzualnosti.
U stalnoj igri ogledala, mirisni i estetski jezici se međusobno dopunjuju: drago kamenje i mirisi postaju savremeni talismani koji stimulišu memoriju kao otisak ostavljen na koži. Oličavajući harmoniju blaga Prirode, poput Venere u prvoj zori sveta, AQVA DIVINA se otkriva kao dragoceni biser u školjki.

Lepota Venere – izvor inspiracije

Venera – za Grke Afrodita – je rođena iz veze između Gee, zemlje, i Urana, neba, doma Bogova. Prvobitno je bila kosmička boginja univerzalne plodnosti, onda je postala boginja Ljubavi i Adonisova ljubavnica. U imaginarnom muzeju koji je Bulgari napravio za proslavu 130-e godišnjice, trijumfalna Venera se ponovo pojavljuje.1485: u svojoj radioniciu Firenci, Sandro Botticelli, bivši zlatar, nije bio svestan da je uneo revoluciju u prikaz ženstvenosti. Već neko vreme, jedan subjekat posebno fascinira intelektualce od dana kada su ponovo pročitali Plinija Starijeg i Ovidijeve Metamorfoze: Venera. Tako se pojavljuje Botticelli-jeva Venera. AQVA DIVINA vraća večni simbol ženske lepote. Stojeći na svojoj školjki-barci, pod kišom magnolija, ona je oličenje savršene gracioznosti i harmonije. Sa plavom kosom koja vijori, gipkim strukom, oblim bokovima, nežnim stopalima, ova Venera čije su oči pune beskonačne nežnosti, se odmah penje na na prvo mestio na podijumu renesansnih lepotica.

Venera u očima Bulgarija

Očaran lepotom koju je probudio Botticelli, Bulgari danas predlaže mirisnu verziju ovog arhetipa ženstvenosti. Od mirisa do bočice, AQVA DIVINA je koncentracija nedostižne lepote i sjaja. Ova Venera pripada vodi isto koliko i njenim obalama punim svetlosti i sunca: čvrsto povezani more i Majka Zemlja. Izvor fizičke radosti, plodnosti i vrhunske senzualnosti.

Povezana vest:  Kejt Midlton trpi stalna poniženja od kraljice Elizabete

Harizmatičan i sjajan

Od 1960-tih pa nadalje, slika ženstvenosti odjekuje sa savremenim Venerama koje se pojavljuju na Rivijeri kroz objektive fotografa.
To je obris ove revitalizovane i moćne ženstvenosti koju AQVA DIVINA danas oslikava.
Harizma duboko slobodne i blistave žene. Ona poseduje iskru mladosti i lepote. AQVA DIVINA reklamna kampanja predstavlja novu ženu u mirisnom i kreativnom Bulgari univerzumu.
Model Magdalena Frackowiak tumači zlatnu boginju koja se rađa iz talasa, ikonu zavođenja. Ona je oličenje prirodne senzualnosti . Najzad pronađena harmonija. U blistavoj, zlatnoj atmosferi poput sunčevog odsjaja na moru, ona ima solarnu gracioznost, senzualnost i spontanost.
Nova kampanja – koju je radio fotograf Mark Segal – evocira božansku inspiraciju mirisa i njegovu suštinu, poput dragog kamena na goloj koži. On reflektuje Bulgari-jev ceo univerzum – draguljar, perfumer i creator imaginarnih svetova – poboljšavajući njegovu duboku sklonost prema svemu što slavi lepotu sveta.
Magdalena Frackwiak nosi dve Sassi ogrlice sa slatkovodnim biserima, peridotom, prasolitom, plavim topazom, mesečevim kamenom, apatitom i pavé dijamantima. Nova kampanja će krenuti u februaru 2015.

Parfem poput kapi svetlosti na koži

U svojoj stalnoj potrazi za ultimativnim luksuzom, Bulgari sarađuje sa svetski najpoznatijim perfumerima, koji neumorno traže nadragocenije sastojke iz prirode i uz pomoć napredne tehnologije dodaju nove aspekte svojim kreacijama i izdvajaju suštinu svakog sastojka.
Majstor perfumer Alberto Morillas je kreirao Eau de Toilette sa jedinstvenim potpisom zbog koga je uronio u svoje uspomene iz detinjstva na obalama Mediteranskog mora.
Za ovu novu Veneru, još jednom rođenu u srcu talasa Mediteranskog mora, on je predvideo miris – „slani cvet“- evocirajući osunčanu kožu koja izlazi iz slane vode. Iz njene gole kože zrači senzualan parfem sa eksplozijom sastojaka koji slave more, sunce i leto.

Povezana vest:  Nezaboravna zabava uz žonglere, štulare i akrobate u Forum shopping centru u Nišu

Head notes
Slani bergamot – Ružičasti đumbir
Kao zaslepljujući talas svežine, bergamot duva vodeni vetar sa citrusnim notama dok ružičasti đumbir baca svoje refleksije, penušavo poput vode koja treperi pod suncem. Brilijantna i začinska energija koja golica vaša čula kao pojačavajući talas.

Heart notes
Magnolija – Dunja obasjana suncem
Šarm magnolije ispunjava srce. Okupani u svetlosti, njeni nežni cvetovi izražavaju žensku lepotu stvorenu od nežnosti i elegancije. Njena aura blista, uzvišena sjajnom dunjom doprinoseći voćnom i raskošnom tonalitetu.

Base notes
Ćilibar – Pčelinji vosak
Sve to kreira miris poput raskošne zavisnosti. Ćilibar miluje kožu, kao ukusni melem. Eliksir od čiste senzualnosti sa sirupastim, drvenastim i senzualnim tonovima.
Uzvišen božanskom teksturom pčelinjeg voska.
«Kao da je Priroda kreirala…»

Reči Alberta Morillasa, kreator AQVA DIVINA parfema

Nosila je belu lanenu haljinu kroz koju se moglo nazreti njeno telo u kasnom popodnevu na mediteranskoj plaži. Njena koža, ugrejana suncem, isticala je miris ulja za sunčanje i zrelog voća. Provela je dan ne radeći ništa osim pripadajući sebi. Htela je da sklizne u par sandala i ode da ruča, kosa joj je još puna soli. Mogla bi se osetiti svežina, jednostavnost ali i blistava ženstvenost.
Ovako sam je „video“, u nekoj vrsti sećanja na trenutak. I ovo je ono što sam hteo da AQVA DIVINA dočara. Nešto veoma blistavo, veoma senzualno, veoma „dupla koža na goloj koži“. Poput ženinog parfema iza njenog vrata. Ne tako nevino…Veoma intimna verzija Botticelli-jeve Venere. Elegantan, sa „skoro“ sirovim elementom, ni veštački ni lažno sofisticiran.
U cilju opisivanja slanih nota i ulja za sunčanje, odabrao sam veoma ženstvene elemente koji intenziviraju magičnu snagu vode na koži. Kao da je sama Priroda kreirala AQVA DIVINA da bi slavila more, sunce i leto. Sa notama koje mirišu sveže, poput bergamota i mandarine. Ali kombinovanim sa misterioznim, kao što su plemenito drvo, koje podseća na poreklo Bulgari-ja. Kombinacija sastojaka koji su u stvari prilično složeni , ali se ne pojavljuju tako. Na primer, povezao sam citrusno voće sa high tech molekulom, Paradisiumom, koji donosi jedinstvenu savremenost i pečat za AQVA DIVINA.
Dunja, sa svojom nedefinisanom bojompoput zlata, doprinosi dodiru somota, skoro kao brokata. Kraljevski pčelinji vosak daje neočekivani dodir otvaranja i senzualnog karaktera mirisa.

Povezana vest:  NIVEA predstavlja inovaciju za jednostavno oblikovanje frizura

Juvelirska bočica rođena iz najlepših bisera

AQVA DIVINA bočica – dragulj takođe odaje počast Botticelli-jevoj Veneri i njegovoj interpretaciji njene božanske lepote. Njen senzualni oblik i refleksija u duginim bojama su inspirisani krivinama i delikatnim nijansama morske školjke iz koje se ona pojavljuje. Sve što je povezano sa morskim školjkama – mekoća njihove teksture, kaleidoskopska paleta boja – dočarava suštinu ženstvenosti. Snažna metafora koju je Bulgari odabrao da poetizira u predstavljanju morke školjke pakovanja za AQVA DIVINA.
Metamorfoza nakita
Glamur, mekoća oble AQVA DIVINA bočice podseća na Sassi rez, jedan od omiljenih rimskom juveliru, koji je korišćen u njegovim poslednjim kolekcijama luksuznog nakita. Jedinstveni način lepote povezivanja nepravilnog i poliranog kamenja, transfoprmišući drago kamenje u okean mekoće koji se kotrlja po koži poput oblutaka na plaži.
Vodeni univerzum uzvišen AQVA DIVINA bočicom evocira i veličanstvene morske Bulgari mozaikekoji su kreirani za njegovu Musa kolekciju kao i zaslepljujuću Serpenti ogrlicu gde se kultivisani slatkovodni biseri prelivaju i uvijaju oko vrata dodajući senzualni dodir svetla i mekoće.