executive-SkolaMalihKuvara-IVU 1642POSTANITE ČLAN „C KLUBA MALIH KUVARA“

Postanite deo „C kluba malih kuvara“ i unapredite veštine kuvanja sa vašim mališanima. Naučite nove i zanimljive načine za pripremu balansiranog obroka, a „C klub malih kuvara“ će vam na pomoći da na zabavan i kreativan način pripremite jelo.

Klub će tokom 2015. godine svakog meseca u školi kuvanja „Il Primo“ besplatno okupljati decu starosti od 8 do 12 godina i roditelje. Da biste se prijavili za sledeću radionicu, pošaljite mail sa vašim imenom i prezimenom i uzrastom deteta na [email protected] .

Povezana vest:  Započnite dan pahuljicama sa celim zrnom kao sastojkom broj 1

Prvu kulinarsku radionicu obeležili su dobro raspoloženje i velika umešnost dece koja su uz pomoć i roditelja i profesionalnog kuvara pripremala hranu. Sa vama delimo recept za grilovane mediteranske ražnjiće sa mešanim sezonskim povrćem, svinjskim fileom i grčku tzatziki salatu:
SOUVLAKI (za 12 porcija)
1kg svinjskog filea, 12 komada prokelja, 5 glavica crvenog luka, 1 grana svežeg ruzmarina, krupna morska so i sveže mleveni biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, štapići za ražnjiće

Povezana vest:  Novobeogradsko leto na Savskom keju od 31. jula do 15. avgusta

Način pripreme: Svinjski file iseći na komade debljine 0,5 cm i savijene na pola ređati na ražnjiće naizmenično sa komadima luka i prokelja iste veličine. Prokelj po želji prethodno izblanširati. Sitno iseckan ruzmarin, so i biber posuti preko ražnjića, kao i maslinovo ulje, i grilovati na suvom vrelom teflonskom tiganju do postizanja blago obgorelih stranica. Sve ražnjiće poređati u tepsiju i dopeći u rerni na 250 stepeni još oko 10 minuta.

Povezana vest:  Svetska premijera novog Ariela koji je razvijen sa 3D tehnologijom i omogućava novu formulu za dubinsko čišćenje

TZATZIKI

4 krastavca srednje veličine, 2 kisela mleka 6% ili grčki jogurt, 2 supene kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, suvi origano, sitno seckani ruzmarin, so i biber po ukusu.

Način pripreme: Izrendati dobro oprane krastavce zajedno sa korom i posoliti. Ostaviti u frižideru 10-ak minuta da so izvuče vodu iz krastavca i ocediti svu vodu. U oceđeni krastavac umešati sve ostale sastojke i dobijenu salatu poslužiti uz souvlaki.