Hemofarm
Istraživanje među studentima u Srbiji Hemofarm najpoželjniji poslodavac u farmaciji
 
Kompanija Hemofarm izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u oblasti farmaceutske industrije u 2015. Prema rezultatima istraživanja studentske organizacije AIESEC, Hemofarm je i na listi deset kompanija u Srbiji, najpoželjnijih za zapošljavanje.
Anketu je ove godine popunilo oko 400 mladih, u najvećem broju onih koji su tek završili fakultet ili imaju nekoliko ispita do kraja. Istraživanje je pokazalo da mladi priželjkuju da im potencijalni poslodavac, osim plate, da priliku za napredovanje i učenje, ali i motivišuću atmosferu na radnom mestu. Anketa je sprovedena takom sajma zapošljavanja Career days. 2015.
„Uz prepoznatljivost po bezbednosti, kvalitetu i dostupnosti lekova Hemofarm je stekao još jedno priznanje i to od onih koji su budućnost ove zemlje. Srećni smo što je naša kompanija prepoznata kao odlično mesto za rad i razvoj karijere. Hemofarm je lider u farmaceutskoj industriji, ali istovremeno društveno odgovorna kompanija koja doprinosi razvoju zajednice i svojih zaposlenih, koji su najvažniji resurs“, izjavila je Mariora Andraš Tomić, direktorka sektora ljudskih resursa Hemofarma.
Ona je istakla da Hemofarm samo u decembru primio u radni odnos na neodređeno vreme 165 novih ljudi, i da posebnu pažnju posvećuje mladima i talentima. Zato i Hemofarm fondacija, uz pomoć koju pruža kroz mnogobrojne humanitarne akcije, svake godine dodeljuje i stipendije najboljim studentima.
Na ovogodišnjem sajmu zapošljavanja Career Days oko 60 studenata učestvovalo je u radionici koju su držali predstavnici Hemofarma među kojima i direktor kompanije Ronald Seeliger koji je studente upoznao sa kulturom kompanije i specifičnostima poslovanja ovog lidera na regionalnom farmaceutskom tržištu.
Povezana vest:  Koji su vitamini potrebni vašem organizmu, saznajte od lekara online