ikea-logoIKEA može dobiti dozovolu do kraja aprila, od nje zavisi

Ministarstvo građevinarstva saopštilo je danas da brzina kojom će IKEA dobiti građevinsku dozovlu zavisi isključivo od brzine kojom ta švedska kompanija izradi tehnčcku dokumentaciju.
Ministarstvo građevinarstva je navelo u saopštenju da čini sve da kompanija IKEA u najkraćem roku dobije sve potrebne dozvole, kako bi se investicija ove kompanije realizovala po predviđenoj dinamici i prva robna kuća bila otvorena u novembru 2016. godine.
Ministarstvo je saopštilo da ne postoje nikakve prepreke da gradevinska dozvola za robnu kuću u Bubanj Potoku bude izdata do kraja aprila.
„Lokacijski uslovi za izgradnju IKEA robne kuće, kod Bubanj Potoka, pripremljeni su i biće izdati čim kompanija dostavi neophodna dokumenta. Budući da se od 1. marta dozvole izdaju za najviše 28 dana, izdavanje dozvole za investiciju IKEA zavisi samo od brzine kojom će kompanija izraditi tehničku dokumentaciju, koja je uslov za izdavanje građevinske dozvole“, navodi se u saopštenju.
Memorandum o saradnji između Ministarstva građevinarstva, Grada Beograda i kompanije IKEA, potpisan 3. oktobra 2014. godine, je prvi takav dokument posle 22 godine, od kada je IKEA prvi put pokazala interes za ulaganje u Srbiju, dodaje se u saopštenju.
„To najbolje pokazuje ozbiljnost i posvećenost sa kojom Ministarstvo radi na stvaranju uslova za realizaciju ove investicije“, navelo je Ministarstvo.
Ministarstvo je dodalo da je uključeno u donošenje svih drugih propisa koji su od značaja za ovu investiciju i kojima se otklanjaju potencijalni problemi u njenoj realizaciji.

Povezana vest:  PRVI BELGRADE ESPRESSO EXPO ODRŽAVA SE 25 I 26. MARTA