kate priceza mart 2015U Londonu sve spremno za novu kraljevsku bebu

Tenzija polako raste ispred bolnice Sent Meri u Londonu, gde Kejt Midlton treba uskoro da se porodi sa svojim drugim detetom.
Oko bolnice su danas postavljene metalne ograde koje treba da kanališu neobuzdanu radoznalost medija.
Kako prenose britanski mediji, vojvotkinja od Kembridža bi trebalo da do kraja meseca rodi još jednu kraljevsku bebu.
Kao i u slučaju princa Džordža, koji je na svet došao 22. jula 2013. godine, vojvotkinja će se porodici u krilu Lindo bolnice, u kojem porođaj i prvih 24 sata koštaju minimum 7.200 evra.
Kako bi se izbegao metež koji je prethodio rođenju malog Džordža, kada su nedeljama unapred brojne svetske televizije kamerama okupirale ulaz u bolnicu, zvaničnici Kensingtonske palate su ovog puta zabranile bilo kakvu „medijsku instalaciju“ sve dok Kejt ne bude zvanično primljena u porodilište.
Do tada, novinari neće imati pravo ni da snimaju ni da ostavljaju svoju opremu ispred bolnice, a još manje da „kampuju na divlje“ kao što su to radili pre dve godine.
Parkiranje i zadržavanje u blizini bolnice takođe su zabranjeni do 30. aprila. Ipak, ispred porodilišta se već mogu videti manje grupe turista i znatiželjnika koji su došli da se slikaju i raspitaju o polu buduće kraljevske bebe.
„Volela bih da to bude devojčica i da se zove Viktorija. Ako bude devojčica moćiće da nosi lepe haljine i to će biti sjajno“, izjavila je 16-godišnja Švajcarkinja koja je u London došla sa svojim roditeljima.

Povezana vest:  Campina Fruttis Dečiji sajam počinje u petak