partizan donji srem 4

Partizan igra za što veću prednost pred derbi

Fudbaleri Partizana sastaće se za vikend sa ekipom Mladosti u 23. kolu Super lige, u utakmici posle koje će želeti da zadrže ili povećaju bodovnu prednost pred „večiti“ derbi sa Crvenom zvezdom.
Utakmica između Partizana i Mladosti igraće se u nedelju od 18.30 na stadionu u Humskoj, a svi ostali dueli 23. kola na programu su danm ranije.
Lider na tabeli Partizan ima 53 boda, pet više od drugoplasirane Zvezde, a dve ekipe će se međusobno sastati u 24. kolu.
Zvezda će prethodno u 23. kolu igrati u subotu od 16.00 kao gost protiv Voždovca na stadionu Obilića na Vračaru.
Ekipa trenera Nenada Lalatovića pokušaće da smanji bodovni zaostatak za liderom na bar dva boda do nedelje, protiv pretposlednjegm tima na tabeli kojem su bodovi neophodni u borbi za opstanak.
Od 16.00 će se u subotu igrati još četiri utakmice, a Rad će posle debakla od Čukaričkog i poraza od 7:0 imati dobru priliku da se iskupi pred svojim navijačima u susretu sa poslednjeplasiranim kragujevačkim Radničkim 1923.
Novi Pazar i Vojvodina će se u istom terminu boriti za četvrto mesto. Domaćin Pazar je peti na tabeli sa 36 bodova, jednim manje od novosadske ekipe.
Šestoplasirani OFK Beograd, koji takođe za cilj ima visok plasman, s obzirom na to da posle 22 utakmice ima 32 boda, gostovaće u Pećincima Donjem Sremu, koji je na 13. mestu.
Važnu utakmicu u borbi za opstanak igraće u Kruševcu Napredak i subotički Spartak. Domaćin je 11. sa 23 boda, jednim manje od 12-plasiranog gosta.
Čukarički će dobru igru iz prošlog kola i ubedljivu pobedu pokušati da potvrdi od 18.30 na Banovom brdu, gde će se sastati sa Radničkim iz Niša, ekipom koja se bori za opstanak.
Borac, koji je na mestu koje vodi u baraž za opstanak u ligi, će od 19.00 pod reflektorima dočekati Jagodinu, koja ove sezone beleži slabije rezultate nego ranije. Čačanska ekipa je na 14. mestu sa 20 bodova, dok su gosti osmi sa 30.

Povezana vest:  Petrić: Video sam veliku nervozu, igračima potrebna podrška