BSVA „FUNNETIKA“ na Mikser festivalu
Kreativni tim SVA predstavlja na festivalu Mikser 2010 projekat Funnetika.
Funnetika je rezultat inovativnog pristupa komunikacijama, bavi se pitanjem kako dve različite azbuke mogu da budu faktor koji povezuje a ne faktor koji razdvaja. Ova ideja može biti prenesena i na različite jezike, ali je posebno vezana za srpski jezik. Projekat Funnetika može da bude dobar način promovisanja zemlje i pisma na jedan nov način, posebno blizak mladima.
Šta bi bilo kada bi slova započela neke nove odnose? Ako bi se T i h zaljubili? Ili latinično h i ćirilicno ч našli zajedno na nekom događaju? Zapravo to je odnos dve azbuke srpskog jezika i dva nasleđa – zapadnog i istočnog. Jezik je osnov komunikacije i umesto da bude tretiran kao nešto po čemu se razlikujemo, može biti neočekivani izvor bliskosti.
Funnetika govori o tome šta se dešava kada latinična i ćirilična slova uđu u neočekivane, zabavne odnose.
U okviru Mikser festivala Funnetica će biti predstavljena u liftuŽitomlina (Dunavski kej 46)! Posetioci će imati priliku da pogledaju postere i da dobiju na poklon zabavne razglednice. Koncept nastupa SVA agencije zove se “Love in an elevator” (Ljubav u liftu) pošto su u pitanju razni lični odnosi u kojima bi se mogla naći slova latinice i ćirilice. Osim u liftu, razglednice će biti postavljene na brojnim mestima u Mikserzonama. Na ovaj način dodatno insistiramo na rasprostranjenosti i neophodnosti da komunikacije budu kreativne na svim nivoima. Ukoliko ih još učinimo jednostavnima i dostupnima (otuda razglednice) ljudi će reagovati na najbolji način.
Festival Mikser 2010 traje od25. do 29. maja, ulaz je besplatan!
Povezana vest:  MAGIJA KOJA VAM MAMI UZDAHE THE ILLUSIONISTS: WITNESS THE IMPOSSIBLE USKORO U SRBIJI