Beogradski festival slatkisaPrvi „Beogradski festival slatkiša“ ispred Delta Cityja

Prvi „Beogradski festival slatkiša“ biće održan od petka do nedelje, od 24. do 26. aprila, ispred Delta Cityja, a čitav plato, veličine više od 2000 kvadrata, biće preuređen u pravo „slatko carstvo“ u kome će posetioci imati priliku da uživaju u najukusnijim poslasticama, kreativnim radionicama, ali i stručnim predavanjima poznatih kuvara.
U okviru Festivala biće održan i profesionalan program za poslastičare „Gastromag professional“ koji će se sastojati iz edukativnih predavanja i radionica za profesionalne poslastičare i posetioce, ali i takmičenja za „Najbolji hotelski desert“ i „Najbolji restoranski desert“.

Povezana vest:  Grekos jogurt - pravi ukus Grčke

Svetska zvezda u ulozi sudije

Ekskluzivni gost festivala biće svetska zvezda Martin Chiffers, predsednik „Britanskog pastry tima“ i jedini poslastičarski šef koji je dva puta pobedio na prestižnom takmičenju „European Pastry World Cup“. Njegova biografija je impresivna – već 28 godina se bavi kulinarstvom, osvojio je veliki broj internacionalnih nagrada, a iskustvo je stekao vodeći kuhinje luksuznih hotela u Londonu, Dubaiju, Singapuru i drugim svetskim metropolama. Na Festivalu u Beogradu će imati ulogu sudije i ocenjivaće takmičenje šefova kuhinja i najpoznatijih poslastičara Beograda.

Povezana vest:  Dan bademantila u Bečkim termama

Radionice za najmlađe

Pored profesionalnog programa, za najmlađe sladokusce biće organizovan i bogat zabavan sadržaj –škole kuvanja i pravljenje zdravih poslastica, muzičke i sportske radionice, samo su neke od kreativnih aktivnosti koje će im biti na raspolaganju za vreme trajanja festivala.

Tokom sva tri dana „Beogradskog festival slatkiša“, od 10 do 22 sata, ulaz će biti besplatan, a posetiocima će svoju ponudu predstaviti proizvodjači i distributeri iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvodjači sokova, opreme za poslastičarstvo, kao i najistaknutiji predstavnici poslastičarske industrije.

Povezana vest:  126. Smederevska jesen od 6. do 29. septembra