ReveDeMiel UltraNourishingLipBalm Open honeyZašto su usne tako zanimljive?

Koža usana je najtanja. Koža usana ima svega tri do pet slojeva ćelija i veoma je tanka u poređenju sa kožom na ostatku tela koja ima do 16 slojeva.
I usne stare. Usne svoj oblik delimično dobijaju iz kolagena. Međutim, kako starimo, telo proizvodi manje tog važnog proteina, te usne počinju da gube svoju punoću. Sa godinama usne postaju sve tanje, gube svoj volumen i uvrću se prema usnoj šupljini.
Usne se ne znoje. Zašto? Jer nemaju žlezde znojnice. Znojnice pomažu u očuvanju vlažnosti kože, zato su usne sklonije isušivanju od drugih područja na telu.
Posebno su osetljive na sunce. Usne imaju tek malu količinu melanina, prirodnog pigmenta koji štiti kožu od UV zračennja, zato je posebno važno zaštititi ih od sunca.
Pljuvačka ne hidrira usne. Naša pljuvačka je puna enzima koji razgrađuju hranu, a isti učinak imaju i na naše usne. Pljuvačka razgrađuje njihov prirodan zaštitni film te ih isušuje, zato ne ližite svoje usne u nadi da ćete ih hidrirati.
Usne imaju najviše nervnih završetaka. Usne su veoma gusto isprepletane nervnim završecima, što ih čini izuzetno osetljivim. Stoga su jedna od najvažnijih erogenih zona i zato je ljubljenje tako zabavno.
Rêve de Miel® Baume Lèvres – teglica za kojom žudi čitav svet…
Postoji jedna mala čarobna teglica neodoljive nege za usne Rêve de Miel® Baume Lèvres – Izuzetno hranljivog balzama za usne na koju niko na ovom svetu nije imun. U toj malenoj, staklenoj bočici nalazi se pravi S.O.S. tretman za negu suvih i oštećenih usana. Balzam deluje tako što podstiče stvaranje lipida uz pomoć ekstrakta nevena i ulja muškantne ruže, aktivni sastojci kakvi su alantoin, ulje slatkog badema i karite maslac umiruju kožu usana, dok ih med dubinski obnavlja.
Preporučena cena: 1.150,00 din

Povezana vest:  Pernod Ricard podržava "Bitku za porodilišta"