karneval budvaZavršen Karneval u Budvi
 
Sinoć je završen 13. po redu Međunarodni turistički karneval u Budvi koji je počeo u petak 1. maja.
Ovog vikenda u okolini Starog grada bilo je više nego veselo, sjajan program Karnevala koji se ove godine odvijao u duhu slogana „Da nije ljubavi ne bi sveta bilo“ i lepo vreme, rezultirali su dolaskom više od 10.000 turista na budvansku rivijeru!
Program je počeo u petak 1. maja od 20h „Abrumom“ kojim su maske pozivale građane Budve i turiste na Karneval. Nakon ,,Abruma“, fešta se nastavila u kafićima i restoranima unutar Starog grada sa različitim tematskim večerima i trajala je do duboko u noć.
Maske iz svih krajeva sveta, njih 40, stigle su u Budvu kako bi bile deo ,,Velike karnevalske povorke“ koja se održala u subotu 2. maja i okupila veliki broj posetilaca. Iste večeri, organizovani su spektakularni koncerti na tri bine unutar i ispred Starog grada, na opšte zadovoljstvo publike, nastupila je grupa Colonia, hip hop grupa Who See, DJ sastav Stereo ambasada i drugi.
Treći dan Karnevala tradicionalno je bio posvećen najmlađima koji su u vešto izrađenim maskama uživali ceo dan uz pesmu i igru. Održala se ,,Mala karnevalska povorka“ koja je podrazumevala čak 35 grupnih maski, niz edukativno-zabavnih igara i još mnogo toga.
Pored bogatog kulturno-zabavnog dela programa, neizostavni deo Karnevala su i „Slatki kutak“ i „Vinski kutak“ na kojim su se služila crnogorska vina i tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.
Povezana vest:  Chevrolet donirao 250.000 evra SOS Dečijim selima