ESCUniqaTower 03UNIQA TORANJ U DUHU EVROVIZIJE

Još manje od nedelju dana nas deli od muzičkog spektakla „Pesma Evrovizije“! A kako se velika manifestacija u Gradskoj dvorani u Beču približava, tako se „Pesma Evrovizije“ sve više oslikava i u izgledu grada. Kao nadaleko vidljiv uvod u ovaj veliki scenski doživljaj, UNIQA toranj u srcu Beča svetli u ruhu „Pesme Evrovizije“, svake večeri, od sumraka pa sve do ponoći.

Povezana vest:  Održano međunarodno takmičenje u kuvanju riblje čorbe i mini kajaku

UNIQA toranj, sedište ove osiguravajuće kompanije u Beču, sa visinom od 75m, predstavlja najveći displej u gradu, jer se slika emituje preko celokupne površine fasade koja se prostire na više od 7.000 kvadratnih metara. Svetlosna instalacija, koja predstavlja motive Evrovizije – kombinaciju kugli i talasa, sastoji se od preko 40.000 piksela, i 160.000 pojedinačnih LED-dioda.

Povezana vest:  Ana Ljubinković predstavila novu kolekciju uz podršku kompanije Avon, pastelna poslastica za modne sladokusce

„Svako ko povodom „Pesme Evrovizije“ doputuje u Beč, ne može da na putu do Bečke gradske dvorane ne prođe pored UNIQA tornja. To je dovoljan razlog da slogan „Pesme Evrovizije“ – „Gradimo Mostove“ svetli sa centralne zgrade kompanije UNIQA“, rekao je dr Andreas Brandstetter, CEO osiguravajuće grupacije UNIQA.

Specijalna osvetljenja ove vrste nalazila su se do sada na UNIQA tornju samo povodom Evropskog fudbalskog prvenstva 2008. i Svetskog prvenstva u skijanju 2013. godine.

Povezana vest:  Princ Vilijem ostavlja Kejt na dva i po meseca