Počinje novogodišnji sajam

thumb419_logo_vasar_b„Čarolija zabave“ naziv je ovogodišnjeg 49. međunarodnog novogodišnjeg vašara, koji na beogradskom sajmu počinje sutra, 11. decembra i traje do 27. decembra. Uz kulturno-zabavne i komercijalne sadržaje posetioci ove godine imaju mogućnost i da se na jednom mestu upoznaju sa muzejskim sadržajima prestonice.
-Znamo da nije tačan ovogodišnji slogan – „Muzeji su ponovo u modi“, ali želimo da postane pa praktično iniciramo taj trend, rekao je Miroslav Petrović, šef poslovnice. –Manifestacija ove godine okuplja više od 200 izlagača i podeljena je na tri celine – zabavni park, vašar robe široke potrošnje i kulturnu baštinu muzeja, tako da ova specijalizovana priredba za trgovinu i zabavu dobija jednu novu dimenziju i nudi dobar provod publici veoma različitih interesovanja. 
Posetioci će tako imati priliku da vide deo voznog parka Josipa Broza-Tita, zatim izume Nikole Tesle, kostur mamuta iz Kikinde, kao i avion dvokrilac „Opnokrilac“, poznat po tom što je „glumio“ u mnogim domaćim ratnim filmovima…
U Hali 3 Sajma pod sloganom „Muzeji su ponovo u modi“ predstaviće se Muzej vazduhoplovstva, Muzej Nikole Tesle, Muzej nauke i tehnike, Etnografski muzej, Kinoteka, Pedagoški muzej, Prirodnjački, Muzej RTS-a u osnivanju i Institut Ruđer Bošković.
Zabavni park je ove godine ponovo smešten u halu 1, a roba široke potrošnje biće izložena u halama 1a i 2, nivo „A“ i „C“. 
Predstavljajući industriju zabave i zabavni park, koji svake godine privlače veliku pažnju posetilaca i koji već tradicionalno organizuje agencija „Nomad“, Vasa Županjevac je rekao da je 37 objekata smešteno na 17,5 hiljada kvadrata i da su zbog bezbednosti i fizički odvojeni delovi za decu, mlade i najširu publiku. Uz napomenu da su svi objekti atestirani i da je sigurnost na izuzetnom nivou, Županjevac je rekao da svaka kupljena ulaznica važi i kao jedan žeton, a da su cene vožnji i ove godine od 30 do 100 dinara, izuzev za par izuzetnih objekata za koje treba izdvojiti 150 dinara.
Agencija „Nomad“, koja svake godine organizuje zabavu u Luna parku, ističe da su svi objekti atestirani i da je sigurnost na izuzetnom nivou.Svaka kupljena ulaznica važi i kao jedan žeton, a da su cene vožnji i ove godine od 30 do 100 dinara, izuzev za par izuzetnih objekata za koje treba izdvojiti 150 dinara.
„Čarolija zabave“ počinje u petak, 11. desembra u 17 časova i traje do nedelje, 27. decembra. Radno vreme manifestacije je od 10 do 20 časova. Ulaznica košta 200 dinara.

Povezana vest:  Rod Stjuart "zaboravio" da plati odelo za venčanje