ana-popovic-photo-credits-marco-van-rooijen-20110611-9104Sedmi Mikser Festival se otvara u sredu, 3.juna
POČINJE NEIZDRŽ!

Sutra počinje sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija. Ove godine, pod sloganom „neizdrž“ predstaviće se više od 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta u okviru devet programskih celina, od 3. do 7. juna u Savmali.
Mikser razgovri započinju prvom sesijom, urbanističkom konferencijom pod nazivom „Uputstva za humani grad“ u 12 časova u Mikser House-u. Na konferenciji će prvog dana govoriti arhitekta, Ivan Kucina, predstavnice urbanističkog departmana Grada Beča, Angelika Vinkler i Barbara Majer, Marieke Berkers iz Gradskog saveta Amsterdama, španski arhitekti iz Basurama kolektiva, Huan Lopez-Aranguerena, Asusene Klet i Manuela Polanka, makedonski antropolog, Goran Janev, a za sam kraj programa ostaje predavanje „Moje parče grada“ u tima mladih kreativaca i entuzijasta, City Guerilla.

Povezana vest:  Kraljevsкi par isporučio invalidska kolica srpskim ustanovama

Mikser RazgovoriGrupna izložba „Black box“ je od sutra dostupna za posetioce festivala od 18 do 22 časa, a osmišljena je kao instalacija 100 umetničkih radova raspoređenih na različitim lokacijama Savamale.
Ljubitelji dizajna uživaće u izložbi kolektiva Young Balkan Designers, koji okuplja najkreativnije mlade dizajnere iz regiona. Izložba se otvara u 12 časova u Design Hub-u (Travnička 3) i biće dostupna tokom svih dana festivala. Design Hub će ugostiti i ovogodišnji Belgrade Behance Campus u okviru kojeg će prvog dana festivala učesnici moći da nauče kako da naprave portofolio, dok će veče biti u znaku Serbia Behance Showcase izložbe.
Mikser EDU program donosi niz interesantnih predavanja i radionica na temu arhitekture, dizajna, fotografije i kreativnih industrija. Program otpočinje sa izložbom Nove Akademije u Galeriji 12HUB, gde će se i narednih dana realizovati Mikser EDU program.
Mikser KINO nudi mogućnost uživanja u vrhunskim filmskim dostignućima u jedinstvenom ambijentu Španske kuće. Prve programske večeri, ljubitelje sedme umetnosti očekuje dugometražni film, „Turista“, švedskog režisera, Rubena Ostlunda a potom i projekcija Tamadonovog filma „Iranac“, premijerno prikazanog na prošlogodišnjem Bienalu.
Na ulicama Savamale posetioce očekuje Mikser Bazar, uzbudljiva tržnica na kojoj će se predstaviti selekcija najbolji učesnika sada već tradicionalnih Mikserovih marketa: Design, Vintage, Food i Kids. Bazar je sutra otvoren od 18 do 22 časa.
Prva festivalska noć donosi kvalitetan blues i jazz zvuk. Na novootvorenom Open stejdžu na Miksalištu, publiku očekuje nastup sastava Cotton Pickers, a odmah potom i performans jedne od najpriznatijih svetskih bluz muzičarki, Ane Popović. Za provod na dobro poznatoj adresi Mikser House-a pobrinuće se bendovi Naked i Hashima.
Svi koji ne budu u mogućnosti da u sredu, 3. juna, budu u Savamali, selekciju najuzbudljivijih dešavanja moći će da prate i uživo, i to putem kanala 123 na mtsTV, Mikser mobilne aplikacije i putem linkova: www.Live.Mikser.rs i Webtv.Telekom.rs/Mikser. Neizdrž se prenosi uživo svakog dana od 19 do 1 čas.

Povezana vest:  Mirko Stojanović osvojio virtuelni Euro