Porodiliste u GracaniciPorodilište u Gračanici dobilo neophodnu opremu
 
U okviru akcije „Zajedno za bebe“, predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 uručili su porodilištu u Gračanici: operacioni sto, ginekološki sto, lampu za operacionu salu, dva pacijent monitora sa EKG-om, dva CTG aparata i tri pulsna oksimetra, čime je ovo porodilište dobilo neophodnu opremu.
„Veliko nam je zadovoljstvo što godišnjicu akcije „Zajedno za bebe“ obeležavamo upravo u porodilištu u Gračanici. Nabavljena je oprema u vrednosti od 5 miliona dinara, koja će umnogome podići nivo zdravstvene zaštite beba i njihovih majki. Do sada smo donirali opremu u šest porodilišta širom Srbije, a zahvalnost dugujemo našim klijentima koji su korišćenjem kartica i transakcijama omogućili da Banka iz svojih izvora izdvoji nešto više od 28 miliona dinara. Ponosni smo na naše klijente i ostvarene rezultate i trudićemo se da nastavimo istim tempom.“ – izjavila je Olivera Trailović, direktorka Sektora stanovništva Komercijalne banke.
To je šesta donacija u akciji „Zajedno za bebe“, u okviru koje za svako plaćanje klijenata njenim karticama, Komercijalna banka izdvaja svoja sredstva za opremanje i obnovu porodilišta. Zahvaljujući sakupljenom novcu i porodilište u Gračanici je dobilo opremu koja će u velikoj meri poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite.
„Porodilište u Gračanici je peto kompletno opremljeno, a šesto za koje se nabavlja oprema zahvaljujući akciji Zajedno za bebe, koju sprovode Komercijalna banka i Fond B92, a dvadeset i prva pobeda u okviru Bitke za porodilišta. Logistički, opremanje ovog porodilišta predstavljalo je poseban izazov za sve koji su učestvovali u procesu, zbog toga nam je današnja pobeda posebno važna, jer dokazuje da, kada je humanost u pitanju, granice ne postoje.“- izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.
Korišćenjem kartica umesto gotovine, klijenti Komercijalne banke učestvuju u akciji „Zajedno za bebe“ i bez ikakvog vlastitog troška direktno utiču na povećavanje iznosa doniranih sredstava.
Svečanom uručivanju opreme u porodilištu prisustvovao je i Branimir Stojanović, zamenik premijera u Vladi Kosova, koji je tom prilikom istakao da je uveren da će ova akcija poslužiti kao dobar primer drugima, da pomognu i osiguraju lepu budućnost najmlađih.
Direktor KBC Priština – Gračanica, Prof. dr Miroslav Popović, zahvalio se Komercijalnoj banci i Fondu B92 koji su svojom aktivnošću pomogli da se osavremeni i opremi porodilište: „Zahvaljujemo se Fondu B92 i Komercijalnoj banci na donaciji kojom će se znatno poboljšati rad naše ginekološke klinike. Pomoć je namenjena našoj mladosti, našim bebama. Ako nema mladosti, nema ni budućnosti. Hvala ljudima velikog i plemenitog srca na ovako humanom delu.“
Akcija „Zajedno za bebe“ počela je pre godinu dana, 1. juna 2014. godine i trajaće i tokom 2015. godine. Stalni uvid u tačan iznos donacija postoji zahvaljujući brojaču transakcija koji je dostupan na Internet sajtu Komercijalne banke www.kombank.com.
Povezana vest:  Eucerin preparati za zaštitu od sunca u promotivnim pakovanjima