javni_bicikl_mikserPredstavljen prototip javnog bickila na „Mikser” festivalu

 

 

Projekat „Cikliranje – javni bicikli” predstavljen je na ovogodišnjem  „Mikser” festivalu u okviru Ekspo zone, gde izlaže preko 100 izlagača (kompanija, proizvođača, kreativnih agencija i invidualaca) koji će prikazati svoje najnovije inovativne radove, proizvode, projekte i usluge.  Projekat realizuje Inicijativa za održivu urbanu mobilnost uz podršku Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju.

Povezana vest:  Suzana Perić - dobitnica Oskara za najbolju dizajnersku kolekciju

 

Javni bicikli su jednostavan, pristupačan, zdrav i čist način kretanja po gradu, sistem javnog prevoza koji uz pomoć savremenih, zelenih tehnologija koristi bicikl na sasvim nov način. Cilj projekta „Cikliranje” je rasterećenje saobraćaja i emisije ugljen-dioksida i ostalih štetnih gasova, širenje pešačkih i biciklističkih zona, povećanje odgovornosti prema zajednici i prirodi, lakše i brže kretanje na kraćim relacijama po gradu. Prvi put je predstavljen u aprilu, kada je održan okrugli sto o upotrebi javnog bicikla kao prevoznog sredstva, lansiran veb-portal www.cikliranje. com i najavljena izrada prototipa bicikla.

Povezana vest:  Novi ciklus tribina u Domu omladine Beograda: "SAMO NAM JE BLISKOST POTREBNA"

 

– Zadovoljstvo nam je što smo u partnerstvu sa Inicijativom za održivu urbanu mobilnost uspeli da promovišemo „Cikliranje” na „Mikseru”. Pozivamo sve građane da posete njihov štand, gde će imati priliku i da testiraju prototip javnog bicikla i podele s nama utiske i komentare – izjavio je za Beoinfo Danko Runić, direktor Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju.

Povezana vest:  Verujete li u ljubav na prvi pogled

„Mikser” je multidisciplinarna manifestacija koja kombinuje sajam dizajna, talent zonu, interdisciplinarnu obrazovnu konferenciju, umetničke izložbe i letnji muzički festival.

Održava se u industrijskoj zoni Luke „Beograd” i preduzeća „Žitomlin” na obali Dunava i traje do 29. maja.