giro-ditaliaTRKA KROZ ITALIJU

Pobeda Grejpela u 18. etapi

 

Nemac Andre Grejpel pobedik je 18. etape biciklističke Trke oko Italije, koja je danas u dužini od 151 kilometra vožena od Levika do Breše, a vođstvo u generalnom plasmanu zadržao je Španac David Arojo.

Današnja etapa bila je poslednja prilika za sprintere, jer će naredna dva dana karavan prolaziti kroz brdske predele, a u nedelju sledi vožnja kroz Veronu u dužini od 15 kilometara.

Povezana vest:  Kejt Midlton otvora Tur de Frans

Šansu je iskoristio Grejpel, koji je se najbolje snašao u neverobatnoj gužvi u poslednjih par stotina metara i kroz cilj prošao ispred Novozelanđanina Džulijana Dina i Italijana Ticijana Dalantonija.

Slavu su danas pokušali da prigrabe Oliver Kajzen i Alan Marangoni, koji su krenuli u beg već posle 21. kilometra. Veća grupa specijalista za sprint ih, međutim, nije ispuštala iz vida i sopstveni tempo prvi nije izdržao Kajzen, koji je dostignut tri i po kilometra pre cilja, a kilometar i po nakon toga „uhvaćen“ je i Marangoni.

Povezana vest:  Kontador najbolji vozač u 2014.

Liersku poziciju bez većih problema je zadržao Arojo, koji i dalje ima prednost od 2,27 minuta ispred Italijana Ivana Basa.

Sutra je na programu 19. etapa, koja će u dužini od 195 kilometara biti vožena od Breše do Aprike.

Rezultat 18 etape

1. Andre Grejpel (Nemačka) 3;14,59 2. Džulijan Din (N. Zeland) 3. Ticijano Dalantonija (Italija) 4. Greg Henderson (N. Zeland) 5. Danilo Hondo (Nemačka) 6. Grejem Braun (Australija) 7. Sebastijan Aedo (Argentina) 8. Mihijel Elijzen (Holandija) 9. Fabio Sabatini (Italija) 10. Vilijam Bone (Francuska) svi u vremenu pobednika

Povezana vest:  Čubrić vodi u Igalo

Generalni plasman 1. David Arojo (Španija) 76:25,37 2. Ivan Baso (Italija) +2,27 3. Riči Porte (Australija) +2,44 4. Kadel Evans (Australija) +3,09 5. Karlos Sastre (Španija) +4,41 6. Vinćenco Nibali (Italija) +4,53