svedski princ vencanjeŠvedski princ se oženio bivšom zvezdom rialitija

Jedini sin švedskog kralja Gustava Šesnaestog i kraljice Silvije, venčao se danas sa svojom verenicom, na raskošnoj ceremoniji u Stokholmu.
Princ Karl Filip i bivša zvezda rialitija, manekenka i instruktorka joge Sofija Helkvist sklopili su brak u kapeli Kraljevske palate, u prisustvu pet evropskih kraljica, japanske princeze i više desetina gostiju „plave krvi“.
Par se verio u junu 2014. godine, preneo je AP.
Karl Filip (36), je treći po redu za presto, iza starije sestre princeze Viktorije i njene trogodišnje kćerke princeze Estel.
Helkvist (30), venčanjem je dobila titulu vojvotkinja od Varmlanda.
Ona je poreklom iz građanske porodice i iza sebe ima burnu prošlost.
Sa 20 godina pozirala je za muški magazin „Slic“, a 2005. godine učestvovala je rialitiju „Rajski hotel“, u kome su se oskudno odeveni takmičari međusobno nadmetali ko će poslednji biti izbačen iz luksuznog letovališta.
Rođena je u gradiću Alvadalen u Švedskoj, iz kojeg se odselila 2005. godine i otišla u Njujork, gde je studirala računovodstvo, radila kao instruktor joge i konobarica, prenosi AFP.
„Ne žalim ni zbog čega. Sva ta iskustva su me učinila osobom kakva sam. Danas, ne bih napravila iste izbore u životu“, poručila je u dokumentarcu o kraljevskoj porodici, emitovanom na švedskoj televiziji.
Helkvist je, takođe, bila angažovana i na polju humanitarnog rada.
Supružnici, poznati po sportskom načinu života, sebe prikazuju u javnosti kao moderne i otvorene članove kraljevske porodice, koje je moguće sresti dok trče ili šetaju ulicama prestonice i jedu picu.

Povezana vest:  Novinari Marija Lazić i Miloš Maksimović okupili timove za WE RUN BELGRADE trku

PHOTO: Claudio Bresciani/TT