red_bull_zvrljart_logo_serbia

RED BULL ŽVRLJ ART

I žvrljanje je umetnost!

Ovaj projekat je nastao 2008.godine u Češkoj, gde je prvi put održano takmičenje sa ciljem da podstakne kreativnost studenata na neobičan, drugačiji i neobuzdan način. Studenti su želeli da pokažu svoje umeće u žvrljanju, crtkanju, a zatim da radove pokažu svojim kolegama sa fakulteta, društvu i profesorima, organizujući izložbe na skoro svim univerzitetima u Češkoj.

Povezana vest:  Otkrivamo detalje prvog dana uzbudljive trke od Zagreba do Beograda za kojom je ceo svet poludeo

Red Bull je prepoznao neverovatni potencijal cele ideje i pokrenuo “Doodle Art“ projekat u velikom broju zamalja, pre svega u Evropi , a zatim i u svetu. U poslednje vreme Žvrljanje kao nova umetnička disciplina je održano u Litvaniji, Rusiji, Dominikanskoj Republici, Meksiku, Australiji, Japanu…

RED BULL ŽVRLJ ART je u Srbiji pokrenut u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a radovi su prikupljani od 1. do 28. aprila. Stručni žiri, koji čine prfesor sa Fakulteta primenjenih umetnosti, Marko Lađušić i njegov saradnik Nikola Korać, izabrao je 250 radova iz cele Srbije koji će biti izloženi u sva četiri grada u kojima se održava RED BULL ŽVRLJART.

Povezana vest:  Internacionalni umetnici sređuju bečke fasade

Izložba će biti otvorena u utorak 10.maja 2011 u 13h na Platou ispred Filozofskog Faklteta. Radovi če biti izloženi do 14. maja 2011.