Belgrade Beer Fest 2014.

ORANGE PUB: Novi ukusi Holandije na domaćoj pivskoj sceni

Da Holandija nije poznata samo po lalama, vetrenjačama i klompama, već i po nekim od najboljih svetskih piva, moći će da se uvere posetioci ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa. Ambasada Kraljevine Holandije će, kao zemlja-partner 13. Belgrade Beer Festa, od 19. do 23. avgusta postaviti svoj »narandžasti štand« (ORANGE PUB), na kome će svi ljubitelji piva imati priliku da po prvi put u Srbiji probaju devet potpuno novih ukusa koja stižu iz tri holandske craft pivare – Lindeboom, De Molen i Jopen.
Pored poznatih holandskih piva koja su se već odomaćila na srpskom tržištu, iz Holandije nam stižu i nova piva iz malih, porodičnih pivara, od kojih se neka proizvode po recepturama još iz 15. veka.
Ponosni na generacije koje su stvorile neke od najpopularnijih piva na svetu i ponosni na partnerstvo sa Belgrade Beer Festom, Ambasada Kraljevine Holandije poziva sve posetioce da na ORANGE PUB-u pored degustacije novih ukusa piva, saznaju i nešto novo o Holandiji.

Povezana vest:  Otkrivena skulptura „Dafne” na Adi Ciganliji, urađena po crtežu Mome Kapora

HOLANDSKA PIVA KOJA ĆE PREMIJERNO BITI PREDSTAVLJENA NA 13. BELGRADE BEER FESTU

Lindeboom je jedna od nekoliko nezavisnih porodičnih pivara koja datira još od 1870. godine. Treća generacija i dalje nastavlja da proizvodi pivo s ljubavlju kako su to njihovi očevi činili.
Predstavljamo: Lindeboom Pilsener – poznat po svom uravnoteženom pils ukusu, proizveden sa kristalno čistom vodom.
Gouverneur Speciale 140 – lager sa suptilno voćnim ukusom, pravljen u čast 140 godina postojanja pivare.
Gouverneur Stout – pivo drevne arome, prijatne slatkosti sa blagim završetkom.

Povezana vest:  Više od 40.000 ljudi proslavilo prvu festivalsku novu godinu u Novom Sadu

Pivara De Molen je poznata holandska craft pivara, osnovana 2004. godine u istorijskoj vetrenjači De Arkduif. Poznati po svom brzom rastu i razvnovrsnoj kolekciji craft piva.
Predstavljamo: Lentehop – pivo zlatne boje, IPA gorčine, lepo izbalansiran.
Licht & Lustig – svetlo pivo sa aromom citrusa i pomorandže, srednje gorko.
Op & Top – svetlo pivo sa niskom karbonacijom, tek pomalo gorko.

Jopen – priča počinje u četrnaestom veku kada Harlem postaje jedan od najznačajnijih pivskih gradova u Holandiji. Recepti datiraju iz 1407. i 1501. godine. Svako pivo priča posebnu priču. Ovaj kvalitet piva osvaja svet.
Jacobus RPA – pivo od raži, žute boje, voćno-gorkog ukusa zahvaljujući aromi američkog hmelja. Proizvedeno 2011. godine povodom stogodišnjice crkve.
Malle Babbe – ništa bolje od hladnog pšeničnog piva po vrućim letnjim danima. Ovo pivo je ime dobilo po slici Fransa Halsa na kojoj je žena sa apetitom za pivo i pesme u izvođenju Rob de Nijsa.
Northsea IPA – svetlo pivo, sadrži dosta američkog hmelja što stvara gorčinu sa mnogo voćnih tonova.

Povezana vest:  Nova Metro+ kolica oduševiće i vaše najmlađe stručnjake