Nebojša Babić – Many kinds of shoes / Many kinds of people

nebojsa_babicU okviru izložbe Many kinds of shoes / Many kinds of people koja se otvara 17. Decembra u 19 časova u Galeriji Progres i traje do 27. decembra biće prikazane fotografije Nebojše Babića, nastale u Tokiju u maja+u ove godine. Izložbu će otvoriti Njegova Ekselencija ambasador Japana u Beogradu gospodin Toshio Tsunozaki, u prisustvu Cristiana Cringa, generalnog direktora kompanije Japan Tobacco International za Zapadni Balkan.
Izložba Many kinds of shoes / Many kinds of people kroz trenutke zabeležene u živopisnom okruženju tokijskog metroa prikazuje dva pristupa ljudskom karakteru. Ljude koje je sretao tokom svog boravka u Tokiju, Nebojša Babić beogradskoj publici predstavlja na dva načina: prikazujući ih u potpunosti ili samo kroz detalj, ostavljajući time prostor posmatraču da sam stvori potpunu sliku.
nebojs_babic_1Inspiraciju za ovu izložbu Babić pronalazi u raznolikosti ljudskih karaktera, kao i njihovom razotkrivanju. Upravo je raznolikost ono što ljusku populaciju čini interesantnom i uvek otvorenom za istraživanje. Kroz cipele, korak, hod… možemo da otkrijemo deo nečije ličnosti, odnos prema sebi, ali i životu. Autor je, fotografišući prolaznike, istraživao, upoznavao ljude, ne remetivši pri tom njihov svet, a posetiocima izložbe ostavio mogućnost da taj svet zamisle.
Izložbu je podržala kompanija Japan Tobacco International, koja tradicionalno podržava umetnike koji svojom kreativnošću brišu granice i povezuju različite kulture i koja je jedan od glavnih promotera japanske kulture u Srbiji. 

Povezana vest:  Jackie Chan zvezda kojoj se najmanje veruje