Novogodišnja donacija kompanije Vip mobile

vipUmesto kupovine uobičajnih novogodišnjih poklona za poslovne partnere i zaposlene, kompanija Vip mobile će i ove godine novac usmeriti u humanitarne svrhe i donirati 40.000 evra za decu sa posebnim potrebama. 
U saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije, u toku je nabavka opreme iz inostranstva za tri senzorne sobe za decu sa autizmom, adaptacija prostorija za instalaciju opreme i edukaciju terapeuta koji će raditi sa mališanima. Institucije u kojima će senzorne sobe uskoro biti otvorene su Klinika zu rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović” u Beogradu, Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić” u Somboru i Škola sa internatom za decu sa oštećenim sluhom i govorom „11. maj” u Jagodini.  
U okviru ove novogodišnje kampanje, više od 600 zaposlenih u Vipu će pripremiti lične poklone mališanima u domovima za decu bez roditeljskog staranja u Nišu, Užicu, Kraljevu, Pančevu i Subotici. Pokloni će biti uručeni za pravoslavnu Novu godinu, kada će zaposleni lično posetiti mališane. 
Vip mobile je aktivirao i humanitarni broj 1003, putem kojeg svi Vipovi korisnici slanjem SMS poruke u vrednosti od 50 dinara + porezi, do 15. januara mogu da daju svoj doprinos akciji.  
Kompanija poziva druge firme da, umesto kupovine novogodišnjih poklona poslovnim partnerima, ulepšaju praznične dane sugrađanima kojima je podrška najpotrebnija.
Podsećamo da je Vip mobile prošle godine, u okviru novogodišnje donacije, opremio novim nameštajem i tehnikom šest domova za decu bez roditeljskog staranja širom Srbije, a njihovim štićenicima uručio preko 1000 poklona zaposlenih. Vip korisnici su preko SMS broja 1003 donirali oko 4.000 evra koji su iskorišćeni za organizaciju posete Beogradu za 250 mališana bez roditeljskog staranja.

Povezana vest:  Roze trgovi glavnih gradova u regionu na 8. mart