Edukativna akcija Kad pijem ne vozim

Apatinska pivara na Belgrade Beer Festu – od reciklaže do odgovorne konzumacije

I ove godine, Apatinska pivara će tokom predstojećeg Belgrade Beef Fest-a, koji se održava od
19. do 23. avgusta na Ušću, organizovati niz zabavnih, ali pre svega edukativnih aktivnosti kako bi posetiocima skrenula pažnju na značaj reciklaže, ali i odgovorne konzumacije alkohola.

Reciklirajte i vi!

U sredu, 19. avgusta, od 19h do 21h svi koji dođu na Beer Fest imaće priliku da se u okviru akcije „Sviraj i recikliraj“ oprobaju na muzičkim instrumentima napravljenim od limenki.

Povezana vest:  Pet zlatnih Sidara za Portonovi marinu

Istovremeno, u saradnji sa ReCan-om, biće organizovano interesantno takmičenje tokom kojeg će posetioci moći da ispresuju limenke vozeći recikl i pripreme ih za reciklažu. Podatak da aluminijumske limenke mogu beskonačan broj puta 100% da se recikliraju i da se korišćena limenka u roku od 60 dana vraća kao nova na police, dovoljno govori o značaju reciklaže. Iz tog razloga, pored štandova Apatinske pivare biće postavljene i ručne prese za reciklažu.

Kad pijem, ne vozim!

S obzirom da Apatinska pivara kontinuirano radi na podizanju svesti o opasnosti vožnje u alkoholisanom stanju, u toku Beer Festa 2015, u petak 21. avgusta, od 19h do 21h, biće organizovane dve aktivnosti u kojima će učestvovati i sami posetioci. Cilj akcija je da ukaže na to kako alkohol negativno utiče na kognitivne i motoričke sposobnosti neophodne za upravljanje vozilom.

Povezana vest:  UniqOne Conditioning Shampoo - jedinstven proizvod za jedinstvenu damu

U prvoj akciji, učesnici će imati zadatak da upravljaju automobilom na daljinski upravljač i pređu zadatu stazu, sa specijalnim napočarima koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola, a u saradnji sa Saobraćajnom policijom, učesnici akcije će moći da urade test refleksa sa i bez specijalnih naočara. Druga akcija „Odakle si kako ćeš tamo da se vratiš?“ podrazumeva da učesnici na mapi obeleže mesto iz kog dolaze, ali noseći „pijane naočare“.

Povezana vest:  Od četvrtka, 1. jula izmene saobraćaja zbog radova na Gazeli

Takođe, tokom trajanja Beer Festa, u saradnji sa Sekopak-om, mobilni timovi će direktno od posetilaca prikupljati otpadni materijal za reciklažu, a biće realizovane i aktivnosti u okviru akcije „Čep za hendikep“ kako bi se prikupilo što više čepova i doniralo Udruženju kvadriplegičara i paraplegičara Banata.