TROYA 0711 smTroja ipak u Beogradu i Novom Sadu

 

Muzičko-scenska predstava „Troja“ u izvođenju turske plesne trupe „Vatra Anadolije“ biće održana 6. marta u Beogradskoj areni i 10. marta u novosadskoj dvorani „Spens“, saopštio je danas organizator Multimedija koncerts (Multimedia Concerts).

-Preko 70 igrača, figura trojanskog konja visoka devet metara I teška tonu i po, fascinantni svetlosni efekti, 3.000 atraktivnih kostima, scenografija koja oživljava antički grad, uz originalnu muziku Juđela Arzena, čine ‘Troju’ jednom od najspektakularnijih produkcija na svetu – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Leontina u beauty centru

Kako se ističe, plesni ansambl „Vatra Anadolije“ pod kreativnim rukovodstvom koreografa i reditelja Mustafe Erdogana spojio je igre Male Azije, Egeja i Balkana, a „elementi orijentalnog folklore isprepletani su sa modernim plesom i baletom“.

Održavanje „Troje“ prvobitno je bilo najavljeno za 19. Novembar prošle godine u Beogradskoj areni, ali je potom došlo do odlaganja zbog, kako su navodili Multimedija koncerts i suorganizator Beogradska arena, „poslovnog nesporazuma na relaciji između evropskog agenta i trupe ‘Vatra Anadolije'“.